Αιματηρό επεισόδιο με τουρκικό σκάφος

Αιματηρό επεισόδιο με τουρκικό σκάφος

1' 54" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με τον τραυματισμό τριών μεταναστών (δύο γυναικών και ενός άνδρα) έληξε η επιχείρηση περιπολικού σκάφους του Λιμενικού Σώματος, στη θαλάσσια περιοχή ανοιχτά των Οινουσσών, χθες τις πρώτες πρωινές ώρες. Ευτυχώς, παρότι οι τρεις τραυματίστηκαν από σφαίρες, δεν υπάρχει κίνδυνος για τη ζωή τους. Η επιχείρηση επέφερε τη σύλληψη Τούρκου διακινητή, ο οποίος μετέφερε με σκάφος παράνομα μετανάστες και που σύμφωνα με την ανακοίνωση του Λιμενικού «φέρεται να αποτελεί μέλος ενός ευρύτερου οργανωμένου κυκλώματος».

Ολα ξεκίνησαν όταν στρατιωτικό παρατηρητήριο της περιοχής εντόπισε ταχύπλοο σκάφος που κινούνταν από τις τουρκικές ακτές με κατεύθυνση τις Οινούσσες. Οι στρατιώτες ειδοποίησαν την Ακτοφυλακή και αμέσως κινητοποιήθηκε πλωτό περιπολικό του Λιμενικού, που εντόπισε το τουρκικό σκάφος «επί της οριογραμμής και προσπάθησε να το ακινητοποιήσει με συριγμούς και συνεχή προειδοποιητικά σήματα», σύμφωνα με την ανακοίνωση του σώματος. Το τουρκικό σκάφος, που ήταν πολυεστερικό, μήκους 8 μ. και με ιπποδύναμη μεγάλης ισχύος, «όχι μόνο δεν ανέκοψε την ταχύτητά του, αλλά ξεκίνησε επικίνδυνους ελιγμούς αποφυγής του περιπολικού, οι οποίοι γρήγορα μετατράπηκαν σε συνεχείς προσπάθειες εμβολισμού του σκάφους του Λιμενικού».

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του σώματος, οι άνδρες του στην προσπάθειά τους να ακινητοποιήσουν το ταχύπλοο και να διαφυλάξουν τη σωματική τους ακεραιότητα, έρριψαν αρχικά προειδοποιητικές βολές στον αέρα από φορητό οπλισμό. Ο διακινητής και χειριστής του ταχυπλόου όμως συνέχισε να κινείται προς το σκάφος του Λιμενικού, με συνέπεια να ακολουθήσουν βολές προς το πρωραίο τμήμα του ταχύπλοου. Σύμφωνα με το Λιμενικό δεν ήταν εμφανή η παρουσία μεταναστών, εντός του σκάφους. Αμέσως μετά, για την ακινητοποίηση του σκάφους άνδρες του Λιμενικού πήδηξαν πάνω στο ταχύπλοο και συνέλαβαν τον Τούρκο διακινητή. Τότε διαπίστωσαν ότι στην καμπίνα του σκάφους, βρίσκονταν ακόμα 13 μετανάστες, εκ των οποίων τρεις είχαν τραυματιστεί από τους πυροβολισμούς.

Το περιπολικό σκάφος έφυγε αμέσως για τη Χίο με τους τρεις τραυματίες και τον συλληφθέντα διακινητή, ενώ άλλο ναυαγοσωστικό σκάφος του Λιμενικού παρέλαβε τους υπόλοιπους 13 επιβαίνοντες, τους οποίους οδήγησε στη Λιμενική Αρχή Χίου. Οι τρεις τραυματίες μεταφέρθηκαν στο Σκυλίτσειο Νοσοκομείο Χίου. Σύμφωνα με την πρώτη εικόνα από το νοσοκομείο δεν διατρέχουν κίνδυνο για τη ζωή τους. Στη Χίο μεταφέρθηκε και το σκάφος του Τούρκου διακινητή.

Προανάκριση διενεργείται από την οικεία Λιμενική Αρχή, κατόπιν εντολής του Εισαγγελέα Χίου, ενώ στο νησί αναμένονταν ο επιθεωρητής Β. Αιγαίου, υποναύαρχος Λιμενικού Σώματος Αθ. Χονδρονάσιος και ο διευθυντής του κλάδου επιχειρήσεων, υποναύαρχος Λιμενικού Σώματος, Βασ. Σιέττος.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή