ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πάτρα: Εγκαινιάστηκε ξενώνας φιλοξενίας κακοποιημένων γυναικών

patra-egkainiastike-xenonas-filoxenias-kakopoiimenon-gynaikon-2010508

Ξενώνας φιλοξενίας κακοποιημένων γυναικών εγκαινιάστηκε σήμερα στην Πάτρα. Πρόκειται για έναν χώρο φιλοξενίας πλήρους και μικρής διάρκειας, για τη διαμονή περίπου 20 γυναικών θυμάτων βίας, αλλά και των παιδιών τους, όπου παρέχονται υπηρεσίες υποστήριξης.

Όπως ανέφερε ο δήμαρχος Πατρέων, Γιάννης Δημαράς, ο δήμος, ανταποκρινόμενος στο κάλεσμα της γγ Ισότητας των Φύλων, προχώρησε στη δημιουργία του ξενώνα φιλοξενίας κακοποιημένων γυναικών, ο οποίος δεν θα επιβαρύνει ούτε ένα ευρώ τους δημότες, αφού είναι χρηματοδοτούμενος 100% από πρόγραμμα του ΕΣΠΑ.

Η λειτουργία του ξενώνα ξεκίνησε τον περασμένο Νοέμβριο και στελεχώνεται, κυρίως, από ιατρικό προσωπικό (κοινωνιολόγο, κοινωνικό λειτουργό, ψυχολόγο και παιδοψυχολόγο). Επίσης, βρίσκεται σε άμεση συνεργασία με το συμβουλευτικό κέντρο γυναικών της γγ Ισότητας των Φύλων, προκειμένου να υπάρχει όσο το δυνατόν καλύτερη υποστήριξη των γυναικών που έχουν υποστεί βία.

Η αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής, Μαρία Ανδρικοπούλου- Ρούβαλη, σημείωσε ότι για την καλύτερη εξυπηρέτηση και λειτουργία του ξενώνα, τις επόμενες ημέρες υπογράφεται συμφωνία για τη δημιουργία δικτύου συνεργασίας μεταξύ του δήμου, της αστυνομικής διεύθυνσης, του πανεπιστημιακού νοσοκομείου, του νοσοκομείου «Άγιος Ανδρέας», του «Καραμαναδανείου» νοσοκομείου Παίδων, της περιφερειακής διεύθυνσης εκπαίδευσης, του συμβουλευτικού κέντρου Πάτρας, της γγ Ισότητας των Φύλων και της υγειονομικής περιφέρειας.

Ο αντιδήμαρχος Υγείας και Πρόνοιας, Θεοχάρης Μασσαράς, τόνισε ότι το φαινόμενο της κακοποίησης συνεχώς εντείνεται και στις κοινωνικές υπηρεσίες του δήμου Πατρέων έχουν καταγραφεί περίπου 130 περιστατικά κακοποίησης παιδιών, εκ των οποίων τα μισά αφορούν και τις μητέρες τους.