Χαν στην «Κ»: Η Ελλάδα βρίσκεται στον σωστό δρόμο

Χαν στην «Κ»: Η Ελλάδα βρίσκεται στον σωστό δρόμο

1' 18" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Ο ελληνικός λαός έτρεξε έναν Μαραθώνιο και τώρα εισέρχεται στο στάδιο, και ήδη βλέπει τη γραμμή του τερματισμού. Είναι κρίμα να πάει χαμένη μια τέτοια προσπάθεια», δηλώνει στην «Κ» ο επίτροπος Περιφερειακής Πολιτικής, Γιοχάνες Χαν, στο περιθώριο του συνεδρίου του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος.

«Η Ελλάδα βρίσκεται στον σωστό δρόμο, αλλά φυσικά μένουν ακόμη να γίνουν πολλά. Ομως, η προοπτική που διαγράφεται είναι θετική. Η κυβέρνηση έχει κάνει πολλά, αλλά αυτό που έχει τώρα σημασία είναι να μην αρχίσει μια συζήτηση για διανομή χρημάτων που μόλις εξοικονομήθηκαν. Νομίζω ότι πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί σε αυτή τη συγκυρία», τονίζει ο κ. Χαν και προσάπτει στην αξιωματική αντιπολίτευση ανευθυνότητα.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ ξεκίνησε αυτή τη συζήτηση και αυτή δεν ήταν μια πολύ υπεύθυνη στάση. Είναι κατανοητή η πολιτική πίεση έναντι των επερχόμενων ευρωεκλογών και των αυτοδιοικητικών εκλογών, αλλά ο ελληνικός λαός πρέπει να αντιληφθεί ότι βρισκόμαστε σε ένα σταυροδρόμι όπου κρίνονται πολλά. Το ζητούμενο είναι η επίτευξη μιας διατηρήσιμης ανάκαμψης. Η Ελλάδα έχει ακόμη δυσκολίες να αντιμετωπίσει, αλλά βρισκόμαστε στο τελευταίο τέταρτο της διαδρομής», συμπληρώνει ο επίτροπος.

Ο κ. Χαν, ο οποίος είναι αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, σημειώνει πως «είναι κατανοητό ότι οι πιο φτωχοί χρειάζονται βοήθεια και αυτή θα είναι η άμεση προτεραιότητα. Αλλά πρέπει να βρούμε τη σωστή ισορροπία ανάμεσα στη διατήρηση της πορείας που έχει αρχίσει, ώστε να διασφαλισθεί μια διατηρήσιμη ανάκαμψη, και τη στήριξη των πιο αδύναμων κοινωνικών ομάδων. Και αφού γίνει αυτό, τότε μπορεί να ξεκινήσει και η συζήτηση για το πώς θα πρέπει να γίνει η αναδιανομή των ποσών που θα ξεπερνούν τον στόχο του πρωτογενούς πλεονάσματος».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή