Νέα υπόθεση «Μαρίας» αποκαλύφθηκε στην Κατερίνη

Νέα υπόθεση «Μαρίας» αποκαλύφθηκε στην Κατερίνη

2' 12" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

 Υπόθεση αντίστοιχη εκείνης της μικρής Μαρίας από τα Φάρσαλα, αποκαλύφθηκε στη Βόρεια Ελλάδα.

Πρόκειται για βρέφος, το οποίο -όπως διαπιστώθηκε- ζούσε με ζευγάρι ρομά, αλλά από τις εργαστηριακές εξετάσεις DNA, που πραγματοποιήθηκαν δεν προέκυψε κληρονομική συμβατότητα του μικρού κοριτσιού με τους φερόμενους ως γονείς. Για την υπόθεση συνελήφθησαν την περασμένη Πέμπτη στην Κατερίνη, 59χρονος άνδρας και η 58χρονη σύντροφός του, που φέρονταν ως γονείς του βρέφους.

Όπως έγινε γνωστό, το μικρό κοριτσάκι, που σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, εκτιμάται ότι είναι περίπου δέκα μηνών, είναι καλά στην υγεία του και προς το παρόν νοσηλεύεται στο νοσοκομείο της Κατερίνης.

Η νέα υπόθεση, που αποκαλύφθηκε, όχι μόνο παρουσιάζει ομοιότητες με την περίπτωση της Μαρίας, που είδε το φως της δημοσιότητας τον περασμένο Οκτώβριο σε οικισμό ρομά των Φαρσάλων, αλλά συνδέεται μαζί της. Όπως ανακοινώθηκε από την ΕΛΑΣ, η 58χρονη συλληφθείσα προανακριτικά ισχυρίστηκε ότι το βρέφος τους το είχε παραδώσει στις αρχές του περυσινού Σεπτεμβρίου η 41 ετών γυναίκα που εμφανιζόταν ως μητέρα της μικρής Μαρίας. Από την εξέταση DNA που έκαναν οι Αρχές δεν προέκυψε, πάντως, κληρονομική συμβατότητα της 41χρονης προφυλακισθείσας γυναίκας με το βρέφος, που εντοπίστηκε στην Κατερίνη.

Το «κουβάρι» για την υπόθεση αυτή άρχισε να ξετυλίγεται στις αρχές του έτους ύστερα από σχετική παραγγελία που έδωσε στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Κατερίνης η Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών, στο πλαίσιο των ερευνών σε εκατοντάδες φακέλους γέννησης για ύποπτες υποθέσεις μετά την αποκάλυψη της υπόθεσης Μαρίας και τον θόρυβο που αυτή προκάλεσε.

Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, προσκομίζοντας ψευδή στοιχεία, οι δύο συλληφθέντες ρομά κατάφεραν τον περασμένο Σεπτέμβριο να εκδώσουν από το τμήμα γεννήσεων του δήμου Αθηναίων ληξιαρχική πράξη γέννησης για το βρέφος. Στη συνέχεια, η 58χρονη μετέβη στον δήμο Κατερίνης, όπου με τη χρήση της πράξης γέννησης, επιχείρησε δις –ανεπιτυχώς- να προβεί στη δήλωση του βρέφους, στην εκεί οικογενειακή της μερίδα.

Ακολούθως, έγιναν εργαστηριακές εξετάσεις DNA στους υποτιθέμενους γονείς από τα αποτελέσματα των οποίων αποκαλύφθηκε η υπόθεση και δρομολογήθηκαν οι εξελίξεις. Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, η 58χρονη αρνήθηκε αρχικά την ύπαρξη του βρέφους, ενώ, μετά τους ισχυρισμούς της περί εμπλοκής της 41 ετών γυναίκας από τα Φάρσαλα, έγινε αντιπαραβολή του βιολογικού υλικού της τελευταίας με αυτό του βρέφους, κατά το οποίο δεν προέκυψε κληρονομική συμβατότητα. Η 41χρονη αναμένεται να κληθεί κι αυτή από τις δικαστικές Αρχές, που ερευνούν την υπόθεση, για να καταθέσει.

Εξάλλου, ο 59χρονος και η 58χρονη, που, από την αστυνομική έρευνα διαπιστώθηκε ότι δεν ήταν παντρεμένοι και είχαν δηλώσει ως τελευταίο τόπο κατοικίας περιοχή της Ημαθίας, οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα πλημμελειοδικών Κατερίνης, ο οποίος τους παρέπεμψε να απολογηθούν σε ανακριτή. Η δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους αφορά τα αδικήματα της αρπαγής ανηλίκου, της υφαρπαγής ψευδούς βεβαίωσης και της διατάραξης οικογενειακής τάξης.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή