Αρνείται ο Μαζιώτης τις σχέσεις με Ξηρό

Αρνείται ο Μαζιώτης τις σχέσεις με Ξηρό

1' 27" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Να διαψεύσει τα σενάρια για σύμπραξή του με τον φυγόποινο Χριστόδουλο Ξηρό επιχείρησε με επιστολή του στο Indymedia ο επικηρυγμένος για συμμετοχή στον Επαναστατικό Αγώνα Νίκος Μαζιώτης. Το κείμενο υπογράφεται και από τη σύντροφό του Πόλα Ρούπα, που έχει επίσης καταδικαστεί για συμμετοχή στην οργάνωση.

Οι φυγόποινοι τρομοκράτες δεν κάνουν ονομαστική αναφορά στον Χρ. Ξηρό, ωστόσο, σχολιάζοντας πληροφορίες και δημοσιεύματα για σύμπραξή τους με τον «Μανώλη» της «17Ν» γράφουν: «Εχουμε μερικά σοβαρά κριτήρια για τις πολιτικές μας σχέσεις, που είναι πολιτικά, αλλά κυρίως αξιακά, στα οποία συμπεριλαμβάνεται η στάση των αγωνιστών κατά την κρίσιμη και αποκαλυπτική στιγμή της σύλληψης». Ισχυρίζονται, δηλαδή, ότι δεν θα μπορούσαν να συνεργαστούν με τον Ξηρό εξαιτίας της στάσης που τήρησε κατά τη σύλληψή του, το καλοκαίρι του 2002. Ο 56χρονος σήμερα Ξηρός είχε ομολογήσει τη συμμετοχή του στη 17Ν και στις καταθέσεις του είχε δώσει πληροφορίες για τη δράση και τα μέλη της οργάνωσης.

Το ζεύγος των επικηρυγμένων με 4 εκατ. ευρώ τρομοκρατών αρνείται την ανάμειξή του σε ενέργειες της οργάνωσης «Ομάδα Λαϊκών Αγωνιστών» (ΟΛΑ). Κατηγορούν τους αναλυτές της Αντιτρομοκρατικής ότι αδυνατούν να διακρίνουν λεπτές ή ακόμη και μεγάλες διαφορές στα κείμενα – προκηρύξεις των ενόπλων οργανώσεων: «Οι αναλύσεις και οι ερμηνείες τους μένουν σε χοντροκομμένες και επιφανειακές αναγνώσεις των προκηρύξεων», αναφέρει η επιστολή. Ομως και τον Ιούνιο του 2007, μετά την επίθεση εναντίον της αμερικανικής πρεσβείας, ο Μαζιώτης είχε καταγγείλει (σε επιστολή του στην «Ελευθεροτυπία») την «αδιάκριτη παρακολούθησή του», καθώς και «διαρροές προς τον Τύπο που σκοπό είχαν να τον καταστήσουν ύποπτο».

Οι Μαζιώτης – Ρούπα επιτίθενται στον υπουργό Δημόσιας Τάξης Ν. Δένδια για την επικήρυξή τους, ενώ κάνουν αναφορά στον Λάμπρο Φούντα που σκοτώθηκε τον Μάρτιο του 2010 σε συμπλοκή με αστυνομικούς στη Δάφνη. «Ζει και θα ζει ως σύμβολο της Επανάστασης», γράφουν.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή