Κεφαλονιά: ανησυχία για τον τουρισμό

Κεφαλονιά: ανησυχία για τον τουρισμό

2' 2" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την έντονη ανησυχία τους για την εικόνα της Κεφαλονιάς και την πορεία των εργασιών αποκατάστασης των ζημιών που προκάλεσε η σεισμική δραστηριότητα εκφράζουν οι επαγγελματίες του τουρισμού στη χερσόνησο της Παλικής. Από την πλευρά του, ο δήμαρχος του νησιού υποστηρίζει ότι τα κύρια έργα θα ξεκινήσουν το αμέσως επόμενο διάστημα και εκτιμά ότι η τουριστική κίνηση στο νησί φέτος θα είναι υψηλότερη. Η πορεία των έργων αποκατάστασης στην Κεφαλονιά απασχόλησε χθες σύσκεψη υπό τον υπουργό Υποδομών.

Η «οργή» του Εγκέλαδου δείχνει να έχει πλέον ξεθυμάνει και η Κεφαλονιά αγωνίζεται να μπει σε κανονικούς ρυθμούς, για να διασώσει την εικόνα της και μαζί τη φετινή τουριστική σεζόν. Ομως, καθώς οι ημέρες περνούν, οι επαγγελματίες του νησιού φοβούνται ότι το ενδιαφέρον της πολιτείας θα ξεθωριάσει. Χθες ο Σύνδεσμος Τουριστικών Επιχειρήσεων Παλικής (του δυτικού τμήματος του νησιού, που επλήγη και περισσότερο από τη σεισμική δραστηριότητα) εξέδωσε διαμαρτυρία για την αργή πρόοδο των εργασιών. «Κανένα έργο δεν ξεκίνησε, ούτε στο οδικό δίκτυο του Ληξουρίου ούτε στην παραλιακή ζώνη και στο λιμάνι. Ο κεντρικός δρόμος της πόλης είναι κλεισμένος με οδοφράγματα – μπάζα και χώματα εξαιτίας ενός κατεδαφιστέου κτιρίου. Σπασμένα φώτα εξακολουθούν να βρίσκονται στο οδόστρωμα, σκουπίδια παντού, χώματα και λάσπες και απομεινάρια του σεισμού όπως τούβλα, σοβάδες και άλλα αντικείμενα που κανείς δεν μαζεύει, δεν σκουπίζει», αναφέρουν στην ανακοίνωσή τους.

«Ολοι οι κρατικοί αξιωματούχοι έλεγαν ότι θα τεθούν σε απόλυτη προτεραιότητα τα ξενοδοχεία του νησιού και οι τουριστικές υποδομές, ώστε να περάσει κατά το δυνατόν ανώδυνα η συμφορά που μας βρήκε», λέει στην «Κ» ο πρόεδρος του Συνδέσμου, Γεράσιμος Στρίντζης. «Ας ελπίσουμε ότι η διαμαρτυρία μας θα αφυπνίσει τους αρμοδίους».

Από την πλευρά του, ο δήμαρχος Κεφαλονιάς, Αλέξανδρος Παρίσης, υποστηρίζει ότι ο φόβος των επαγγελματιών της Παλικής είναι αδικαιολόγητος. «Σε σύσκεψη σήμερα (σ.σ.: χθες) στο υπουργείο Υποδομών υπό τον υπουργό κ. Μιχ. Χρυσοχοΐδη ενημερωθήκαμε ότι η αποκατάσταση του λιμανιού θα ξεκινήσει τον Απρίλιο και θα ολοκληρωθεί μέχρι τον Ιούνιο. Μάλιστα έγινε δεκτό το αίτημά μας στη δεύτερη φάση της αποκατάστασης του λιμανιού να προστεθεί και η δημιουργία βραχίονα για κρουαζιερόπλοια. Οσο για τις κατεδαφίσεις, προκειμένου να προχωρήσουν, πρέπει πρώτα να εκδοθούν πρωτόκολλα κατεδάφισης. Η Υπηρεσία Αποκατάστασης Σεισμοπλήκτων έχει εκδώσει τα έξι πρώτα και τις επόμενες ημέρες θα κατεδαφίσουμε το πρώτο ετοιμόρροπο σπίτι».

Αξιοσημείωτο είναι ότι, όπως υποστηρίζει ο κ. Παρίσης, τα πρώτα μηνύματα από την αγορά για την τουριστική σεζόν είναι θετικά. «Γενικά είμαστε ικανοποιημένοι και εκτιμούμε ότι φέτος θα έχουμε αύξηση στην τουριστική κίνηση. Η Κεφαλονιά θα είναι έτοιμη να υποδεχθεί επισκέπτες».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή