Προκήρυξη για την έκρηξη στο γραφείο Κρανιδιώτη

Προκήρυξη για την έκρηξη στο γραφείο Κρανιδιώτη

1' 42" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Πρωτοεμφανιζόμενη ομάδα εμπρηστών με την επωνυμία «Επαναστατική Αντιφασιστική Δράση» ανέλαβε την ευθύνη της επίθεσης στο γραφείο του κ. Φαήλου Κρανιδιώτη το βράδυ της 2ας Μαρτίου. Η προκήρυξη δημοσιεύθηκε στην ιστοσελίδα Zougla.gr. Tο κείμενο ανάληψης ευθύνης ήταν αποθηκευμένο σε «στικάκι» (USB) που βρέθηκε σε σακούλα στη συμβολή των οδών Σμολένσκυ και Ζωοδόχου Πηγής στα Εξάρχεια. Είχε προηγηθεί κλήση του συντάκτη της προκήρυξης στο τηλεφωνικό κέντρο της ιστοσελίδας.

Πανομοιότυπη τακτική είχαν ακολουθήσει τα μέλη της οργάνωσης «Μαχόμενες Επαναστατικές Λαϊκές Δυνάμεις» που ανέλαβαν την ευθύνη της διπλής δολοφονίας μελών της Χρυσής Αυγής έξω από τα γραφεία της Τ.Ο. Ν. Ηρακλείου, τον περασμένο Νοέμβριο. Στο κείμενο ανάληψης ευθύνης, οι δράστες της εμπρηστικής επίθεσης χαρακτηρίζουν τον κ. Κρανιδιώτη «βασικό δίαυλο επικοινωνίας της Ν.Δ. με τη Χρυσή Αυγή» καθώς και «θιασώτη της ανύπαρκτης θεωρίας των δύο άκρων». Σχετικά με τον τρόπο δράσης των εμπρηστών, ο συντάκτης του κειμένου αναφέρει: «Τοποθετήσαμε τον μηχανισμό έξω από την πόρτα του γραφείου του Κρανιδιώτη, ενώ το αρχικό μας σχέδιο ήταν να τοποθετηθεί εντός, από τη στιγμή που καταλάβαμε πως ο ίδιος βρισκόταν μέσα». Η επίθεση (με αυτοσχέδιο μηχανισμό αποτελούμενο από γκαζάκια) έγινε λίγο μετά τη 1 τα ξημερώματα της 2ας Μαρτίου στην είσοδο του δικηγορικού γραφείου του κ. Κρανιδιώτη στην οδό Σκούφου 11, στην Ακρόπολη.

Στο μεταξύ, αναρτήθηκε χθες στο Indymedia κείμενο ανάληψης ευθύνης για την καταδρομική επίθεση με μολότοφ στο Α.Τ. Νέας Χαλκηδόνας το περασμένο Σάββατο. Η προκήρυξη είναι ανυπόγραφη και κλείνει με τη φράση «Επανάσταση πρώτα και πάντα, μέχρι τη νίκη». Σύμφωνα με τα αναφερόμενα στο κείμενο, η επίθεση έγινε με αφορμή τη συμπλήρωση 4 ετών από τον θάνατο του 35χρονου Λάμπρου Φούντα σε συμπλοκή με αστυνομικούς στη Δάφνη, τον Μάρτιο του 2010: «Τιμήσαμε τη μνήμη του αναρχικού αγωνιστή και επαναστάτη Λάμπρου Φούντα, το βράδυ του Σαββάτου 8 Μάρτη, επιτιθέμενοι στο Α.Τ. Νέας Χαλκηδόνας και πιάνοντας για ακόμα μια φορά στον ύπνο τους κρατικούς μηχανισμούς πυρπολήσαμε σταθμευμένο περιπολικό, τη σκοπιά και την είσοδο του Α.Τ.». Η επίθεση έγινε στις 11.30 μ.μ. του Σαββάτου από ομάδα 15 περίπου κουκουλοφόρων που εκτόξευσε συνολικά επτά μολότοφ κατά του κτιρίου που στεγάζει το τμήμα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή