«Ραντεβού» μετά τις κάλπες στο ΠΑΣΟΚ

«Ραντεβού» μετά τις κάλπες στο ΠΑΣΟΚ

1' 56" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στην περίοδο μετά τις ευρωεκλογές παραπέμπουν για περαιτέρω εξελίξεις στο ΠΑΣΟΚ πηγές απ’ όλες τις πλευρές στο εσωτερικό του κόμματος. Από την προεδρική οπτική γωνία το ζήτημα της σύγκρουσης του κ. Ευ. Βενιζέλου με τον κ. Γ. Παπανδρέου υποβαθμίζεται, σε μια προσπάθεια να επιτευχθεί μια άβολη, αλλά αναγκαία για τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, ανακωχή. Ο κ. Βενιζέλος επιθυμεί μέσα στο επόμενο δεκαήμερο να έχει καταλήξει σ’ ένα όσο πιο αντιπροσωπευτικό ψηφοδέλτιο είναι δυνατόν, παρά τις αντικειμενικές δυσκολίες που πλέον υπάρχουν λόγω της φανερής αποστασιοποίησης των «παπανδρεϊκών» στελεχών από τη σημερινή ηγεσία του ΠΑΣΟΚ. Επίσης, στο επιτελείο του κ. Βενιζέλου εκτιμούν ότι η τελική έκβαση των ευρωεκλογών θα οδηγήσει σε αποτέλεσμα το οποίο θα λειτουργήσει «πυροσβεστικά» στο ενδοκομματικό πεδίο.

Από την πλευρά του κ. Παπανδρέου δεν αποκλείεται τίποτα, ωστόσο και στο επιτελείο του ορίζοντας είναι οι ευρωεκλογές. Πηγές από το περιβάλλον του κ. Παπανδρέου ανέφεραν ότι η αντίδρασή του την περασμένη Παρασκευή δεν ήταν διόλου τυχαία και ήλθε μετά μια σειρά γεγονότων τα οποία ο πρώην πρωθυπουργός ερμηνεύει ως προσπάθεια αποδόμησης της κυβερνητικής διετίας του το 2009 – 2011. Ως επιστέγασμα αυτής προσπάθειας αποδόμησης, ο κ. Παπανδρέου φέρεται να θεωρεί την τοποθέτηση του κ. Ι. Παπαθανασίου στην προεδρία των ΕΛΠΕ και, κυρίως, τη «χλιαρή», όπως τη χαρακτηρίζουν στο περιβάλλον του πρώην πρωθυπουργού, αντίδραση του ΠΑΣΟΚ για τον άνθρωπο τον οποίο θεωρούν εκ των υπευθύνων για τον εκτροχιασμό της ελληνικής οικονομίας.

Εκ μέρους της πλευράς του κ. Βενιζέλου, ο κ. Τ. Ρήγας επιχείρησε χθες να αποκλιμακώσει την ένταση, ζητώντας (Real fm) να χαμηλώσουν οι τόνοι της αντιπαράθεσης. Αντιθέτως, ο κ. Δ. Κρεμαστινός επέκρινε τον τρόπο που δημιουργήθηκε η «Ελιά», αφήνοντας αιχμές για τους κ. Α. Λοβέρδο και Ηλ. Μόσιαλο, λέγοντας ότι «το εγχείρημα στερείται σοβαρότητος». Ο κ. Γ. Πεταλωτής εκτίμησε χθες (Alpha 9,65) ότι «ο κόσμος του ΠΑΣΟΚ υπάρχει, αρκεί, βέβαια, κάποιος να δώσει το στίγμα». Ο κ. Ν. Ανδρουλάκης επανέλαβε χθες (Mega) ότι το ΠΑΣΟΚ «δεν αυτοδιαλύεται» και κατέρχεται στις εκλογές με τα σύμβολά του κάτω από το λογότυπο της «Ελιάς». Την ίδια στιγμή, στο πλαίσιο της συζήτησης που διεξάγεται για τη συγκρότηση του ευρωψηφοδελτίου, αρκετά στελέχη γνωστοποιούν την πρόθεσή τους να συμμετάσχουν. Επ’ αυτού ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ, Οδ. Κωνσταντινόπουλος, έχει αποφασίσει να παραιτηθεί από τη βουλευτική έδρα του προκειμένου να κατέλθει στις ευρωεκλογές, ανεξαρτήτως της τελικής απόφασης των κ. Βενιζέλου και Σαμαρά για το τελικό ασυμβίβαστο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή