Σήμερα η ανακοίνωση των μετεγγραφών σε ΑΕΙ/ΤΕΙ

Σήμερα η ανακοίνωση των μετεγγραφών σε ΑΕΙ/ΤΕΙ

1' 4" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Συναγερμός για τους φοιτητές των ελληνικών πανεπιστημίων και ΤΕΙ που έχουν ζητήσει μετεγγραφή. Το υπουργείο Παιδείας θα ανακοινώσει μέσα στην ημέρα τις μετεγγραφές των φοιτητών από περιφερειακά σε κεντρικά ΑΕΙ/ΤΕΙ. Από τους 8.438 δικαιούχους μετεγγραφή πήραν οι 3.782.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου Παιδείας τα αποτελέσματα της διαδικασίας μετεγγραφών επιτυχόντων των σχολικών ετών 2009-2010, 2010-2011, 2011-2012 και 2012-2013 στην τριτοβάθμια εκπαίδευση θα είναι διαθέσιμα εντός της ημέρας, στην ιστοσελίδα του υπουργείου Παιδείας , είτε σε αυτή τη διεύθυνση . Τις προϋποθέσεις μεταφοράς θέσης πληρούσαν 8.438 φοιτητές, εκ των οποίων πήραν μετεγγραφή οι 3.782.

Όσοι υπέβαλαν αίτηση για μετεγγραφή πρέπει να εισέλθουν στην ιστοσελίδα του υπουργείου Παιδείας, με τον 8ψήφιο κωδικό εξετάσεων και τα τέσσερα αρχικά σας σε Ελληνικούς χαρακτήρες (επώνυμο, όνομα, πατρώνυμο, μητρώνυμο), προκειμένου να ενημερωθούν για τα αποτελέσματα. Οι επιτυχόντες οφείλουν να προσέλθουν προσωπικά ή μέσω νομίμως εξουσιοδοτημένου εκπροσώπου τους από την Δευτέρα  17 Μαρτίου  έως και την Δευτέρα  31 Μαρτίου, στη Γραμματεία του Τμήματος υποδοχής τους, προκειμένου να υποβάλουν αίτηση εγγραφής προσκομίζοντας αντίγραφο της ηλεκτρονικής τους αίτησης και τα απαραίτητα δικαιολογητικά  που αναγράφονται σε αυτή. Στην περίπτωση που οι  φοιτητές δεν διαθέτουν αντίγραφο της ηλεκτρονικής τους αίτησης μπορούν να το εκτυπώσουν από την ιστοσελίδα http://solon.it.minedu.gov.gr. Η εγγραφή των επιτυχόντων  ολοκληρώνεται μετά τον έλεγχο των δικαιολογητικών από τα Ιδρύματα υποδοχής τους.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή