ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Αλυσοδεμένοι στη Βουλή

alysodemenoi-sti-voyli-2011470

Υπάλληλοι στην καθαριότητα, καθηγητές μέσης εκπαίδευσης, εργαζόμενοι σε δημοτικούς παιδικούς σταθμούς, στην πρόνοια, τα ΚΑΠΗ, τα δημαρχεία, στις τεχνικές υπηρεσίες των δήμων, στα δημόσια νεκροταφεία, σε δημοτικές επιχειρήσεις, σε νομικά πρόσωπα δημοσίου δικαίου, τον πολιτισμό, τον αθλητισμό, το πράσινο και σε άλλους κλάδους του ευρύτερου δημόσιου τομέα, συγκεντρώθηκαν έξω από τη Βουλή μετά το κάλεσμα της ΑΔΕΔΥ για 24ωρη πανελλαδική απεργία.

Μέλη της ΟΛΜΕ αλυσοδέθηκαν στα κάγκελα μπροστά από τον Άγνωστο Στρατιώτη φωνάζοντας συνθήματα όπως «είμαστε δεμένοι και αποφασισμένοι, να γυρίσουν πίσω οι απολυμένοι». Τα μέλη του ΠΑΜΕ που συμμετείχαν νωρίτερα σε πορεία από την Ομόνοια, ενώθηκαν με τους διαδηλωτές στο Σύνταγμα.

Με την ολοκλήρωση της συγκέντρωσης έξω από τη Βουλή, δόθηκαν στην κυκλοφορία οι γύρω δρόμοι, ενώ οι συγκεντρωμένοι ανανέωσαν το ραντεβού τους για τις 7 το απόγευμα, κατά την ψήφιση του νομοσχεδίου «Διοικητικές Απλουστεύσεις- Καταργήσεις, Συγχωνεύσεις Νομικών Προσώπων και Υπηρεσιών του Δημόσιου Τομέα- Τροποποίηση διατάξεων Π.Δ. 318/1992 (Α 161) και λοιπές ρυθμίσεις», το οποίο προβλέπει, σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΑΔΕΔΥ, «την κατάργηση Νομικών Προσώπων του Δημοσίου, την άμεση απόλυση ή τη διαθεσιμότητα κι άλλων δημοσίων υπαλλήλων, ενώ ταυτόχρονα προωθεί την καθιέρωση ενός μόνιμου μηχανισμού δημιουργίας δεξαμενών νέων διαθεσιμοτήτων μέσω της εφαρμογής νέου συστήματος "αξιολόγησης" και της καθιέρωσης υποχρεωτικής ποσόστωσης».