Σε «πρώτο» χρόνο τα αποτελέσματα της κτηματογράφησης με νέα διαδικτυακή εφαρμογή

Σε «πρώτο» χρόνο τα αποτελέσματα της κτηματογράφησης με νέα διαδικτυακή εφαρμογή

1' 18" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Για πρώτη φορά, οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν με τη νέα διαδικτυακή εφαρμογή, να έχουν ενημέρωση, σε πρώτο χρόνο, για το αποτέλεσμα της κτηματογράφησης στις περιοχές που εντάσσονται σε λειτουργία Κτηματολογίου», δήλωσε ο υπουργός ΠΕΚΑ Γιάννης Μανιάτης, με αφορμή την υπογραφή της σχετικής απόφασης για την ανάρτηση των αναμορφωμένων κτηματολογικών πινάκων και διαγραμμάτων στην ιστοσελίδα της ΕΚΧΑ Α.Ε.

Σύμφωνα με τον κ. Μανιάτη, σκοπός της νέας υπηρεσίας, είναι η ενημέρωση των δικαιούχων για την τελική καταγραφή του ακινήτου τους, όπως είχε τη στιγμή λήξης της κτηματογράφησης και έναρξης λειτουργίας του κτηματολογικού γραφείου, μετά την ανάρτηση και την αναμόρφωση των στοιχείων με τα αποτελέσματα των ενστάσεων/αιτήσεων διόρθωσης.

Τα αποτελέσματα της αναζήτησης θα αφορούν σε απόσπασμα του κτηματολογικού φύλλου, απόσπασμα χάρτη στον οποίο είναι οριοθετημένο το ακίνητο, και ο Κωδικός Αριθμός Εθνικού Κτηματολογίου (ΚΑΕΚ) του συγκεκριμένου ακινήτου.

Επισημαίνεται ότι ο ενδιαφερόμενος θα ενημερώνεται για το χρονικό διάστημα μέσα στο οποίο υπάρχει η δυνατότητα διόρθωσης των αρχικών εγγραφών σε καθεστώς λειτουργίας, ενώ τα εκτυπώσιμα στοιχεία θα έχουν καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα και δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν για οποιαδήποτε συναλλαγή.

Η εφαρμογή θα είναι διαθέσιμη στην ιστοσελίδα της ΕΚΧΑ ΑΕ μετά τη δημοσίευση της απόφασης στο ΦΕΚ και η πληροφόρηση που θα παρέχεται θα είναι προσωποποιημένη, και πρόκειται να τεθεί σε λειτουργία για τις 16 περιοχές που εντάχθηκαν σε λειτουργία Κτηματολογίου μέσα στο 2013 (Λάρισα, Καρδίτσα, Ναύπλιο, Σπάρτη, Τρίπολη, Κόρινθος, Ηγουμενίτσα, Πρέβεζα, Ζάκυνθος, Πύργος και Αμπελόκηποι, Ελευθέριο-Κορδελιό, Εύοσμος, Μενεμένη, Ωραιόκαστρο, Νέα Μαγνησία-Διαβατά Θεσσαλονίκης), ενώ στο εξής, για τις περιοχές που εντάσσονται σταδιακά, η εφαρμογή θα είναι διαθέσιμη μέσα σε ένα μήνα από την έναρξη λειτουργίας του κτηματολογικού γραφείου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή