ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Στη δικαιοσύνη ο φάκελος του έργου Mobile Porta, ύψους 230 χιλ. ευρώ που δεν έγινε ποτέ

sti-dikaiosyni-o-fakelos-toy-ergoy-mobile-porta-ypsoys-230-chil-eyro-poy-den-egine-pote-2011566

Στη Δικαιοσύνη παραπέμπεται με ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Μετσόβου, το οποίο συνεδρίασε εκτάκτως, ο φάκελος της υπόθεσης του έργου Mobile Portal, δαπάνης 230 χιλιάδων ευρώ, το οποίο δεν λειτούργησε ποτέ, αν και παραδόθηκε το 2009, στην προηγούμενη Δημοτική Αρχή.
Το έργο περιελάμβανε δωρεάν ασύρματη πρόσβαση στο ίντερνετ, με εφαρμογές ενημέρωσης των πολιτών.
Μετά από έλεγχο στο έργο Mobile Portal, που πραγματοποίησε κλιμάκιο της Ψηφιακής Σύγκλισης, εξεδόθη πόρισμα, σύμφωνα με το οποίο διαπιστώθηκαν μεγάλες ελλείψεις σε όλα τα στάδια. Μάλιστα η Ψηφιακή Σύγκλιση, εισηγήθηκε την απένταξη του έργου και την επιστροφή των χρημάτων από τον Δήμο.
Το έργο είχε παραδοθεί το 2009 και οι τελευταίες πληρωμές είχαν γίνει τον Δεκέμβριο του 2010. Όπως προκύπτει από τον επίσημο έλεγχο, μεγάλο μέρος του εξοπλισμού δεν βρέθηκε, ενώ φαίνεται ότι οι λειτουργίες δεν αναπτύχθηκαν στο σύνολό τους.
Στην απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου γίνεται επιπλέον λόγος για «αίτηση θεραπείας», δηλαδή ζητείται από το αρμόδιο υπουργείο, χρονικό περιθώριο, σε μια εκ νέου προσπάθεια του Δήμου να τεθεί το έργο σε λειτουργία.