Εξαρθρώθηκε πολυμελές κύκλωμα δουλεμπόρων

Εξαρθρώθηκε πολυμελές κύκλωμα δουλεμπόρων

1' 13" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Πάνω από 80 παράνομους μετανάστες κατάφερε να προωθήσει, μέσω Σκοπίων και Σερβίας, σε χώρες της Κεντρικής και Δυτικής Ευρώπης, πολυμελές κύκλωμα δουλεμπόρων που εξαρθρώθηκε στη Θεσσαλονίκη. Από αστυνομικούς των διευθύνσεων Αλλοδαπών Αθήνας και Θεσσαλονίκης συνελήφθησαν συνολικά 12 μέλη της σπείρας, ανάμεσα στα οποία ο 33χρονος Πακιστανός «εγκέφαλος» Ασλάμ Ρ. Οι συλληφθέντες είναι ηλικίας 22 έως 38 ετών. Ταυτόχρονα, αναζητούνται τρία ακόμα μέλη του κυκλώματος, υπήκοοι Μπαγκλαντές, Βουλγαρίας και Σενεγάλης.

Η δράση των δουλεμπόρων ξεκινά τουλάχιστον από τον Ιούνιο του 2013. Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., στο διάστημα που μεσολάβησε μέχρι σήμερα το κύκλωμα οργάνωσε τέσσερις επιχειρήσεις μεταφοράς αλλοδαπών στην Κεντρική και Δυτική Ευρώπη. Συνολικά, φέρεται να μεσολάβησε για τη μεταφορά 80 μεταναστών σε χώρες της Ε.Ε. διά μέσου Σκοπίων και Σερβίας. Ως αρχηγός της σπείρας εμφανίζεται 33χρονος υπήκοος Πακιστάν, ενώ ως άμεσοι συνεργοί του περιγράφονται από την ΕΛ.ΑΣ. δύο ομοεθνείς του, ηλικίας 31 και 21 ετών. Οι υπόλοιποι κατηγορούμενοι για συμμετοχή στο κύκλωμα αναλάμβαναν να εντοπίζουν αλλοδαπούς που ήθελαν να εγκαταλείψουν την Ελλάδα και να διαφύγουν στο εξωτερικό. Σ’ αυτούς συγκαταλέγονται ένας υπήκοος Μπαγκλαντές, ένας υπήκοος Σενεγάλης καθώς και μία Ελληνίδα. Η τελευταία ήταν υπάλληλος σε κατάστημα μεταφοράς συναλλάγματος που λειτουργεί στον νέο σιδηροδρομικό σταθμό Θεσσαλονίκης. Το εν λόγω κατάστημα, μάλιστα, περιγράφεται από την ΕΛ.ΑΣ. ως έδρα των δουλεμπόρων.

Στο πλαίσιο της αστυνομικής επιχείρησης έγιναν έρευνες σε 15 καταλύματα που χρησιμοποιούσε το κύκλωμα, προσήχθησαν 103 άτομα, ενώ συνελήφθησαν κατηγορούμενα για διακίνηση ναρκωτικών 5 ακόμα άτομα. Κατασχέθηκαν 4.500 ευρώ σε μετρητά καθώς και αποδείξεις μεταφοράς χρημάτων.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή