«Πόλεμος» μαίνεται έξω από την πρώην ΑΣΟΕΕ

«Πόλεμος» μαίνεται έξω από την πρώην ΑΣΟΕΕ

1' 49" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Θα συνεχίσουμε να πολιορκούμε το πεζοδρόμιο μπροστά στο κτίριο της πρώην ΑΣΟΕΕ επί της οδού Πατησίων. Δεν πρόκειται να ανεχθούμε θύλακο παρεμπορίου και ανομίας στην καρδιά της Αθήνας». Αυτό δήλωσε χθες στην «Κ» ανώτατος αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ. σχολιάζοντας τις πρόσφατες συγκρούσεις αλλοδαπών μικροπωλητών και αντιεξουσιαστών με την Αστυνομία και την απόφαση της πρυτανείας να βάλει λουκέτο στο κεντρικό κτίριο του Πανεπιστημίου μέχρι νεωτέρας.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, τις τελευταίες περίπου δύο εβδομάδες οι αλλοδαποί μικροπωλητές επέστρεψαν (σε αρκετές περιπτώσεις χρησιμοποιώντας ταξί για τις μετακινήσεις τους ώστε να μη γίνουν αντιληπτοί) στο πεζοδρόμιο μπροστά από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών με συνέπεια να ξεσπούν επεισόδια κάθε φορά που η Αστυνομία επιχειρεί να τους απομακρύνει ή να τους συλλάβει. «Με τη συμπαράσταση αντιεξουσιαστών που βρίσκουν καταφύγιο εντός της σχολής, οι αλλοδαποί επιτίθενται στους αστυνομικούς με πέτρες και μπουκάλια, ενώ την περασμένη Πέμπτη ομάδα κουκουλοφόρων ξυλοκόπησε τρεις νεαρούς αστυνομικούς που βρίσκονταν στην πλαϊνή είσοδο του ΟΠΑ στην οδό Δεριγνύ».

Πράγματι, την περασμένη Πέμπτη τρεις νεαροί αστυφύλακες που υπηρετούν με απόσπαση στις δυνάμεις του «Ξένιου Δία» δέχτηκαν επίθεση με καδρόνια από 10 περίπου άτομα που είχαν καλυμμένα τα χαρακτηριστικά τους με κουκούλες και κράνη. Ο ένας από τους αστυνομικούς υπέστη κάταγμα στο χέρι, ενώ ο δεύτερος τραυματίστηκε στο κεφάλι. Οι νεαροί αστυφύλακες ήταν αποσπασμένοι από τα Τμήματα Σπάτων, Ζωγράφου και Καλλιθέας όπου υπηρετούν και εκτελούσαν υπηρεσία στατικής δύναμης στη συμβολή των οδών Πατησίων και Δεριγνύ. Για την υπόθεση εξέδωσε ανακοίνωση η Ενωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Αθηνών, ανακοινώνοντας, μεταξύ άλλων, ότι «προτίθεται να καταθέσει μηνυτήρια αναφορά ούτως ώστε να αποδίδονται υπηρεσιακές και ποινικές ευθύνες εκεί που υπάρχουν».

Επεισόδια επί της οδού Πατησίων επαναλήφθηκαν την Τρίτη και την Τετάρτη. Οι υπεύθυνοι του Πανεπιστημίου, πάντως, αφήνουν αιχμές για τη στάση της ΕΛ.ΑΣ. «Δεν γίνεται το παρεμπόριο να αντιμετωπιστεί με δυνάμεις καταστολής. Η παρουσία των ΜΑΤ διαλύει τη λειτουργία του Πανεπιστημίου. Χρειάζεται ένα πιο έξυπνο και αποτελεσματικό σχέδιο. Εχει κατ’ επανάληψη αποδειχθεί ότι με τα ΜΑΤ δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα», δήλωσε στην «Κ» στέλεχος του πανεπιστημίου. Αργά το βράδυ της Τετάρτης, μάλιστα, η πρυτανεία εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία ανέφερε ότι «υπ’ αυτές τις συνθήκες το πανεπιστήμιο δεν μπορεί να λειτουργήσει γι’ αυτό και το κεντρικό κτίριο θα παραμείνει κλειστό μέχρι νεωτέρας».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή