Απάτη 12 εκατ. ευρώ με πώληση υπερκοστολογημένων ιατρικών ειδών στο ΕΣΥ

Απάτη 12 εκατ. ευρώ με πώληση υπερκοστολογημένων ιατρικών ειδών στο ΕΣΥ

1' 11" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Απάτη σε βάρος του ελληνικού Δημοσίου, ύψους άνω των 12 εκατ. ευρώ, αποκάλυψε έρευνα των εισαγγελέων Διαφθοράς Γιάννη Δραγάτση και Αντώνη Ελευθεριάνου σε συνεργασία με την Οικονομική Αστυνομία. Συνελήφθη 55χρονος επιχειρηματίας, ιδιοκτήτης τεσσάρων εταιρειών σε Ελλάδα και Κύπρο, ο οποίος φέρεται να πωλούσε ιατρικά είδη σε δημόσια νοσοκομεία σε τιμές έως και 200% υψηλότερες των κανονικών.

Ο συλληφθείς ήταν νόμιμος εκπρόσωπος της εταιρείας εμπορίας ιατρικών ειδών «S.T. Medical Products» με πελάτες δεκάδες δημόσια νοσοκομεία στην Ελλάδα. Προκειμένου να υπερκοστολογεί τα ιατρικά είδη είχε συστήσει στην Κύπρο την εταιρεία «Praxis Company». Μοναδικός πελάτης της ήταν η «S.T. Medical Products».

Από την έρευνα εισαγγελέων και Αστυνομίας προέκυψε συγκεκριμένα ότι ο 55χρονος αγόραζε τα ιατρικά είδη από την Τσεχία και άλλες χώρες της Ανατολικής Ευρώπης για λογαριασμό της «Praxis» και στη συνέχεια τα μεταπωλούσε στη δικών του συμφερόντων εταιρεία «S.T. Medical» στην Ελλάδα σε τιμές έως και 200% υψηλότερες από τις φυσιολογικές. Στη συνέχεια, εμφάνιζε τα εικονικά τιμολόγια στις διοικήσεις των δημόσιων νοσοκομείων εισπράττοντας ως αμοιβή ποσά πολλαπλάσια του κανονικού. Είναι χαρακτηριστικό ότι ένα αιμοστατικό που είχε αγοραστεί από την Τσεχία αντί 2,5 ευρώ πουλήθηκε σε δημόσιο νοσοκομείο της χώρας προς 500 ευρώ. Κατά την έρευνα εντοπίστηκαν εικονικά τιμολόγια για δήθεν αγορές ιατρικών ειδών από την κυπριακή εταιρεία ύψους 30 εκατ. ευρώ, ενώ εκτιμάται ότι στην πραγματικότητα τα είδη αυτά κόστισαν στον 55χρονο 8,5 εκατ. ευρώ. Στο πλαίσιο της κύριας ανάκρισης θα ερευνηθεί τυχόν εμπλοκή υπαλλήλων και διοικήσεων νοσοκομείων στην υπόθεση.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή