Το «δικό σου» πωλητήριο

1' 25" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τώρα που μπαίνει η άνοιξη και θα ανοίξετε ντουλάπες, θα ανεβείτε σε πατάρια και θα ξεκαθαρίσετε αποθήκες, πολλά πράγματα θα σας φανούν αδιάφορα, και αν δεν διαθέτετε την ευαισθησία του «χαρίζειν», το πιθανότερο είναι να καταλήξουν στον κάδο των απορριμμάτων. Αν, όμως, κάποιος σας έλεγε ότι απ’ όλα αυτά τα υπό διωγμό ρούχα, βιβλία, προσωπικά αντικείμενα μπορείτε να βγάλετε ένα καλό χαρτζιλίκι, τότε μάλλον θα τα βλέπατε με άλλο μάτι.

Κάπως έτσι σκέφτηκαν τέσσερις φίλοι, ότι δηλαδή ο δικός σου «άνθρακας» είναι ο δικός μου θησαυρός και ότι πουλώντας κάτι που δεν χρειαζόμαστε, ενισχύουμε τον ατομικό ή οικογενειακό μας προϋπολογισμό, και οργάνωσαν το «Πραθήναι». Πίσω από το πρώτο αθηναϊκό προσωπικό πωλητήριο βρίσκονται ο σχεδιαστής Γιώργος Ελευθεριάδης, ο manager director Γιώργος Μο, η γραφίστρια Νότα Δράκου και ο φωτογράφος Γιώργος Δρακόπουλος. Η απλή τους ιδέα, βασισμένη στην παράδοση των ιταλικών mercatino και των καλιφορνέζικων garage sales, θα δοκιμαστεί για πρώτη φορά την Κυριακή 16 Μαρτίου (και μετά κάθε Κυριακή), στον «Ζέφυρο», το ιστορικό θερινό σινεμά στα Ανω Πετράλωνα.

Οποιοσδήποτε ενδιαφέρεται μπορεί να λάβει μέρος καταβάλλοντας το ποσό των 70 ευρώ για το ενοίκιο ενός πάγκου και να πουλήσει καλοδιατηρημένα αντικείμενα, ρούχα, παιχνίδια, οικιακά σκεύη, οτιδήποτε εκτός από έργα τέχνης και κοσμήματα αξίας. Η αγοραπωλησία αφορά μόνο ιδιώτες, όχι επαγγελματίες. Μπορεί η κουλτούρα των second hand αντικειμένων να μην είναι πολύ διαδεδομένη στην Ελλάδα, σήμερα όμως οι συνθήκες την ευνοούν. Κάθε επιπλέον έσοδο έχει αξία. Οσοι έχουν αποκτήσει από τα ταξίδια τους στο εξωτερικό εξοικείωση με αυτού του είδους τις αγορές, γνωρίζουν επίσης ότι συχνά μπορείς να ανακαλύψεις εξαιρετικά πράγματα. Μέρος της φιλοσοφίας του ανοιχτού προσωπικού πωλητηρίου είναι και η επικοινωνία. Εκεί, κάθε αντικείμενο κουβαλάει την ιστορία του ιδιοκτήτη του, αρκετές φορές γοητευτική – γέφυρα μεταξύ δύο αγνώστων.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή