Μέτρα για το νοσοκομείο φυλακών Κορυδαλλού

Μέτρα για το νοσοκομείο φυλακών Κορυδαλλού

1' 23" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ζήτημα χρόνου είναι να αρχίσουν να εφαρμόζονται πολιτικές και μέτρα αντιμετώπισης της απαράδεκτης κατάστασης που επικρατεί στο νοσοκομείο των φυλακών Κορυδαλλού.

«Η υπάρχουσα κατάσταση στο νοσοκομείο του καταστήματος Κορυδαλλού είναι εξόχως προβληματική. Δεν μας τιμά και γι’ αυτό παλεύουμε να την αλλάξουμε», είπε χθες στη Βουλή ο υπουργός Δικαιοσύνης Χαρ. Αθανασίου. Αφορμή ήταν ερώτηση της κ. Βασιλικής Κατριβάνου (ΣΥΡΙΖΑ), η οποία παρουσιάζοντας γεγονότα και καταστάσεις, αναρωτήθηκε: «Αυτό (που συμβαίνει) είναι σωφρονισμός ή βασανισμός»;

Η συζήτηση εστιάστηκε κυρίως στους ασθενείς κρατουμένους που είναι οροθετικοί. «Από 45 που ήταν το 2011, σήμερα νοσηλεύονται 135 οροθετικοί κρατούμενοι. Μιλάμε, δηλαδή, για μια αύξηση της τάξης του 300%», είπε μεταξύ άλλων ο κ. Αθανασίου, σημειώνοντας πως από τις κύριες αιτίες του καταγραφόμενου προβλήματος είναι ο «υπερπληθυσμός». Υπό αυτό το πρίσμα, ανέφερε ορισμένα από τα γνωστά μέτρα που έχουν σχεδιαστεί, ώστε να υπάρξει αποσυμφόρηση των φυλακών. Μεταξύ αυτών είναι και η χρήση του ηλεκτρονικού μηχανισμού επιτήρησης –το γνωστό «βραχιολάκι»: «Πενήντα κρατούμενοι στο νοσοκομείο του καταστήματος κράτησης Κορυδαλλού και μεταξύ αυτών και οροθετικοί κρατούμενοι ασθενείς θα υπαχθούν στο ευνοϊκό μέτρο.

Από την επιτυχή έκβαση του πιλοτικού προγράμματος εξαρτάται η μετέπειτα ευρύτερη εφαρμογή του μέτρου», είπε ο υπουργός Δικαιοσύνης. Παράλληλα, σημείωσε: «Δρομολογήσαμε τη μεταφορά ικανού αριθμού των οροθετικών κρατουμένων σε ειδικά διαμορφωμένη πτέρυγα του παραρτήματος γυναικών του καταστήματος κράτησης Κορυδαλλού, η οποία έχει ανακαινιστεί και αναμένεται η περάτωση διαχωριστικού διαδρόμου για να εξυπηρετήσει τις ανάγκες της πτέρυγας, ταυτόχρονα με τις ανάγκες του ειδικού αυτού χώρου».

«Σκηνοθετημένο»

Αξιοσημείωτο είναι ότι ο κ. Αθανασίου επισήμανε πως οι εικόνες που μεταδόθηκαν από τηλεοπτική εκπομπή και δείχνουν εκτός των άλλων στρώματα ύπνου στα πατώματα ήταν σκηνοθετημένες: «Δεν υπάρχουν στρώματα στα πατώματα. Τα έβαλαν για τις ανάγκες της δημοσιότητας από συγκεκριμένο κανάλι».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή