Αντιμέτωποι με εντάλματα σύλληψης Φ. Λυγινός και Όλαφ Έσλερ για την υπόθεση των εξοπλιστικών

Αντιμέτωποι με εντάλματα σύλληψης Φ. Λυγινός και Όλαφ Έσλερ για την υπόθεση των εξοπλιστικών

47" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αυξάνονται τα χρηματικά ποσά που επιστρέφονται στο ελληνικό δημόσιο με πρωτοβουλίες εμπλεκομένων στα εξοπλιστικά καθώς 1.4 εκ. ευρώ από λογαριασμούς συμφερόντων του Αντ. Κάντα γυρίζουν στην Ελλάδα από τις ελβετικές τράπεζες. Μετά από συντονισμένες προσπάθειες των ανακριτικών αρχών και με την μεσολάβηση των συνηγόρων του Κάντα τα χρήματα θα επιστραφούν στο ελληνικό δημόσιο ανεβάζοντας το συνολικό ποσό που βρίσκεται σε ειδικό λογαριασμό στην Τράπεζα της Ελλάδος σε 24 εκατ. ευρώ.

 Παράλληλα ο ειδικός ανακριτής Διαφθοράς Σπ. Γεωργουλέας βρίσκεται ένα βήμα πριν την έκδοση διεθνών ενταλμάτων σύλληψης κατά του ελληνικής καταγωγής τραπεζίτη στην Ελβετία Φάνη Λυγινού, που χθες δεν προσήλθε σε απολογία, όπως και του Ολαφ Εσλερ εκπροσώπου της γερμανικής εταιρείας Βέγκαν που επρόκειτο επίσης να απολογηθεί για διακίνηση μαύρου πολιτικού χρήματος και επίσης δεν εμφανίστηκε. Ο κ. Γεωργουλέας αν τελικά οι δύο εμπλεκόμενοι δεν εμφανιστούν τις προσεχείς ημέρες θα εκδώσει διεθνή εντάλματα σύλληψής τους σε μια προσπάθεια να πιεστούν και να λογοδοτήσουν ενώπιον των ελληνικών δικαστικών αρχών.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή