Ανοικτά από σήμερα τα φαρμακεία

Ανοικτά από σήμερα τα φαρμακεία

1' 16" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Aνοιχτά είναι από σήμερα τα φαρμακεία όλης της χώρας, καθώς οι φαρμακοποιοί αποφάσισαν να αναστείλουν προσωρινά τις κινητοποιήσεις τους, παραμένοντας, ωστόσο, σε «αγωνιστική ετοιμότητα» για την περίπτωση αρνητικού για τον κλάδο αποτελέσματος των διαπραγματεύσεων της κυβέρνησης με την τρόικα.

Χθες, κατά τη διάρκεια συνεδρίασης του Διοικητικού Συμβουλίου του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου, οι φαρμακοποιοί κατέληξαν στο να αναστείλουν προς το παρόν τις απεργίες και να αποφασίσουν ενδεχόμενη κλιμάκωση των κινητοποιήσεων το προσεχές Σάββατο 22 Μαρτίου σε έκτακτη Γενική Συνέλευση.

Οπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, «τα φαρμακεία θα ανοίξουν και πάλι προσωρινά από την Τρίτη, προκειμένου να μη δημιουργηθεί πρόβλημα στη φαρμακευτική περίθαλψη των ασφαλισμένων και των ασθενών».

Ωστόσο, ο πρόεδρος του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου κ. Κυριάκος Θεοδοσιάδης κάλεσε τους φαρμακοποιούς να είναι έτοιμοι οποιαδήποτε στιγμή για άμεση κινητοποίηση, ανάλογα με το αποτέλεσμα των διαπραγματεύσεων με την τρόικα.

Η συνεδρίαση του Δ.Σ. του ΠΦΣ πραγματοποιήθηκε χθες το μεσημέρι, ενώ ήταν ακόμη σε εξέλιξη ο διάλογος της κυβέρνησης με τους εκπροσώπους των πιστωτών. Μεταξύ των ζητημάτων που παρέμεναν ανοιχτά έως χθες το απόγευμα ήταν και αυτό της «εργαλειοθήκης» του ΟΟΣΑ, στην οποία περιλαμβάνονταν και μέτρα για την αγορά φαρμάκων. Στις προτάσεις του ΟΟΣΑ για τις οποίες αντιδρά η ελληνική πλευρά περιλαμβάνονταν η πώληση μη υποχρεωτικώς συνταγογραφούμενων φαρμάκων εκτός ιδιωτικών φαρμακείων και το «άνοιγμα» του ιδιοκτησιακού καθεστώτος των φαρμακείων. Συγκεκριμένα, ο Οργανισμός προτείνει να μπορεί οποιοσδήποτε να ανοίξει φαρμακείο, ακόμη κι αν δεν είναι φαρμακοποιός. Υπενθυμίζεται ότι η ελληνική πλευρά για τα μη υποχρεωτικώς συνταγογραφούμενα φάρμακα αντιπροτείνει «απελευθέρωση» της τιμής τους, με ανώτατο όριο αυτήν που έχουν σήμερα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή