Εξάρθρωση εγκληματικής οργάνωσης που διακινούσε μεγάλες ποσότητες ναρκωτικών

Εξάρθρωση εγκληματικής οργάνωσης που διακινούσε μεγάλες ποσότητες ναρκωτικών

1' 17" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Εξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση που διακινούσε μεγάλες ποσότητες ακατέργαστης κάνναβης και ηρωίνης από Αλβανία και Τουρκία στην Ελλάδα και σε χώρες της Δυτικής Ευρώπης. Συνελήφθησαν δέκα μέλη της οργάνωσης, εκ των οποίων πέντε Έλληνες και πέντε αλλοδαποί, δύο υπήκοοι Αλβανίας και τρεις υπήκοοι Μολδαβίας.

Όπως έγινε γνωστό από την αστυνομία, ηγετικό μέλος της εγκληματικής οργάνωσης είναι ένας έγκλειστος του Καταστήματος Κράτησης Λάρισας. Μέλη της ίδιας εγκληματικής οργάνωσης είναι ένας υπήκοος Μολδαβίας, που αναζητείται και δύο Έλληνες, εκ των οποίων ο ένας είναι έγκλειστος στις φυλακές Ιωαννίνων και ο άλλος είναι έγκλειστος σε φυλακή του Μαυροβουνίου.

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, κατασχέθηκαν 98,5 κιλά ακατέργαστης κάνναβης και εντοπίστηκε σε αγρόκτημα στην περιοχή Ζίτσα Ιωαννίνων, ο χώρος αποθήκευσης των ναρκωτικών.

Προηγήθηκε πολύμηνη έρευνα για τη δράση της εγκληματικής οργάνωσης κατά τη διάρκεια της οποίας κατασχέθηκαν συνολικά 240 κιλά ακατέργαστης κάνναβης, 6 κιλά ηρωίνης, χειροβομβίδες και φυσίγγια.

Όπως προέκυψε, η εγκληματική οργάνωση εισήγαγε από την Αλβανία και την Τουρκία σημαντικές ποσότητες ακατέργαστης κάνναβης και ηρωίνης και στην συνέχεια τις προωθούσε – διακινούσε στην εγχώρια «αγορά» και σε χώρες της Δυτικής Ευρώπης.

Για την μεταφορά των ναρκωτικών ουσιών χρησιμοποιούσαν οχήματα, τα οποία είχαν τροποποιηθεί σε συγκεκριμένα συνεργεία και έφεραν ειδικούς χώρους απόκρυψης. Επίσης, στα περισσότερα οχήματα, που χρησιμοποιούνταν για τις μεταφορές, είχαν τοποθετηθεί συστήματα GPS, προκειμένου τα μέλη της οργάνωσης να ελέγχουν και να κατευθύνουν τους μεταφορείς.

Όπως διαπιστώθηκε, η οργάνωση διακίνησε τουλάχιστον 83 κιλά ακατέργαστης κάνναβης στη Γερμανία, 55 κιλά στην Ελλάδα και 27 στη Ρωσία.

Οι συλληφθέντες, με την κακουργηματικού χαρακτήρα δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους, οδηγήθηκαν στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή