Κατέθεσε για επίθεση στο Νέο Ηράκλειο

Κατέθεσε για επίθεση στο Νέο Ηράκλειο

1' 33" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Κατάθεση σε αστυνομικούς της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας έδωσε χθες το πρωί ο 29χρονος Αλέξανδρος Γέροντας, που είχε τραυματιστεί σοβαρά στην ένοπλη τρομοκρατική επίθεση στα γραφεία της Τοπικής Οργάνωσης της Χρυσής Αυγής στο Ν. Ηράκλειο, το βράδυ της 1ης Νοεμβρίου.

Ο 29χρονος, μετά τέσσερις και πλέον μήνες νοσηλείας, πήρε εξιτήριο την Παρασκευή από το Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο Αθηνών «Γεώργιος Γεννηματάς» και επέστρεψε στο σπίτι του. Χθες το πρωί, μάλιστα, έδωσε κατάθεση σε αστυνομικούς της Αντιτρομοκρατικής που τον επισκέφθηκαν. Κατά την επίθεση είχαν τραυματιστεί θανάσιμα δύο ακόμα μέλη της Χρυσής Αυγής, οι Μάνος Καπελώνης, 22 ετών και Γιώργος Φουντούλης, 27 ετών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, από το περιεχόμενο της κατάθεσης του Αλέξανδρου Γέροντα δεν προέκυψαν στοιχεία αξιοποιήσιμα για την έρευνα της Αστυνομίας. Ο νεαρός κατέθεσε στους αστυνομικούς ότι δεν μπόρεσε να συγκρατήσει τα χαρακτηριστικά των δύο δραστών που το βράδυ της 1ης Νοεμβρίου άνοιξαν πυρ εναντίον των μελών της Χ.Α. στην είσοδο των γραφείων της Τ.Ο. Νέου Ηρακλείου. Περιγράφοντας τα γεγονότα, ο 29χρονος δήλωσε ότι βρισκόταν στην είσοδο των γραφείων και συζητούσε με τα υπόλοιπα μέλη της Τοπικής Οργάνωσης όταν είδαν δύο άτομα να τους πλησιάζουν τρέχοντας. Φέρεται, επίσης, να δήλωσε ότι μετά τον τραυματισμό του έτρεξε προς την είσοδο των γραφείων της Χρυσής Αυγής, όπου και λιποθύμησε.

Οι αστυνομικοί της Αντιτρομοκρατικής είχαν και στο παρελθόν συνομιλήσει με τον 29χρονο κατά τη διάρκεια της νοσηλείας του. Ωστόσο, η χθεσινή ήταν η πρώτη επίσημη κατάθεσή του στους αξιωματικούς της Υπηρεσίας. Ο 29χρονος Αλέξανδρος Γέροντας είχε τραυματιστεί από τις σφαίρες των δραστών στο στομάχι και στο στήθος, ενώ σύμφωνα με τους θεράποντες ιατρούς του, το σοβαρότερο πρόβλημα που αντιμετώπιζε ήταν η τριπλή ρήξη που είχε υποστεί ο πνεύμονάς του. Τα πρώτα σημάδια βελτίωσης της υγείας του είχαν φανεί στις 11 Νοεμβρίου, οπότε είχε αρχίσει να αναπνέει δίχως μηχανική υποστήριξη. Παρέμεινε για δύο μήνες νοσηλευόμενος στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του «Γεώργιος Γεννηματάς», απ’ όπου την Παρασκευή πήρε εξιτήριο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή