Ζημιά μεγαλύτερη των 100.000 ευρώ σε βάρος του ΙΚΑ από πλαστές συνταγογραφήσεις

Ζημιά μεγαλύτερη των 100.000 ευρώ σε βάρος του ΙΚΑ από πλαστές συνταγογραφήσεις

1' 2" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ποινική δίωξη για την υπόθεση πλαστογράφησης συνταγών υψηλού κόστους φαρμάκων ασφαλισμένων του ΙΚΑ, στην οποία πρωταγωνιστούσε γιατρός του Ιδρύματος, άσκησε ο εισαγγελέας Πλημμελειοδικών.

Η δίωξη ασκήθηκε μετά από μηνυτήρια αναφορά που υπέβαλε το ΙΚΑ για την απάτη, που φέρεται να του προκάλεσε ζημιά που υπερβαίνει τις 100.000 ευρώ.

Σύμφωνα με τη δικογραφία που σχηματίστηκε για την υπόθεση, γιατρός του ΙΚΑ, ιατρικός επισκέπτης, με τη συνδρομή τεσσάρων φαρμακοποιών, πλαστογραφούσαν συνταγές ανύποπτων πολιτών, συνταγογραφώντας σκευάσματα υψηλού κόστους για συγκεκριμένη σοβαρή ασθένεια -απ’ την οποία οι υποτιθέμενοι ασθενείς δεν έπασχαν- και στη συνέχεια εκτελούσαν τις πλαστές συνταγές, προκαλώντας οικονομική ζημιά στο ασφαλιστικό ταμείο.

Η ποινική δίωξη που ασκήθηκε για την υπόθεση αφορά:

-Πλαστογραφία μετά χρήσεως από κοινού, κατ' επάγγελμα και κατά συνήθεια με περιουσιακό όφελος και αντίστοιχη ζημία που υπερβαίνει τις 30.000 ευρώ.

– Απάτη κατ' εξακολούθηση, κατ' επάγγελμα και κατά συνήθεια με περιουσιακό όφελος και αντίστοιχη ζημία που υπερβαίνει τις 30.000 ευρώ.

– Άμεση συνέργεια από κοινού στην πιο πάνω, υπό στοιχείο (β) πράξη.

– Χρήση πλαστού εγγράφου κατ' εξακολούθηση κατ' επάγγελμα και κατά συνήθεια με περιουσιακό όφελος και αντίστοιχη ζημία που υπερβαίνει τις 30.000 ευρώ.

Η δικογραφία ανατέθηκε σε ανακριτή για τη διενέργεια κύριας έρευνας, ενώπιον του οποίου θα κληθούν σε απολογία οι εμπλεκόμενοι φαρμακοποιοί και ο γιατρός.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή