Εξάρθρωση σπείρας που διακινούσε χασίς σε ασκούς κρασιού

Εξάρθρωση σπείρας που διακινούσε χασίς σε ασκούς κρασιού

2' 12" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Νέα απόπειρα διακίνησης μεγάλης ποσότητας κάνναβης συσκευασμένης αεροστεγώς μέσα σε ασκούς κρασιού αποκάλυψε έρευνα του ΣΔΟΕ. Κατασχέθηκαν πάνω από δύο τόνοι χασίς και συνελήφθησαν 7 μέλη της σπείρας, υπήκοοι Αλβανίας. Παρόμοια υπόθεση είχε αποκαλυφθεί και την άνοιξη του 2013 με την εξάρθρωση κυκλώματος Ελλήνων και Αλβανών διακινητών, που είχαν αποπειραθεί να εξάγουν στη Δυτική Ευρώπη 500 κιλά χασίς, κρυμμένα μέσα σε ασκούς μεταφοράς κρασιού. Από τη μέχρι στιγμής έρευνα δεν έχει προκύψει άμεση διασύνδεση των δύο υποθέσεων.

Η κατάσχεση των 2 τόνων χασίς (αξίας σύμφωνα με το ΣΔΟΕ 20 εκατ. ευρώ) έγινε το πρωί της Δευτέρας στα διόδια Ελευσίνας. Τα ναρκωτικά (η ακριβής ποσότητα είναι 1,96 τόνοι) εντοπίστηκαν μέσα σε νταλίκα που οδηγούσε ο ηλικίας 29 ετών «εγκέφαλος» του κυκλώματος. Πέντε ακόμα συνεργοί του συνελήφθησαν μέσα σε όχημα-προπομπό, ένα ασημί Nissan Micra. Ο 7ος συλληφθείς είναι ο ιδιοκτήτης αποθήκης στο Ν. Φάληρο, όπου εντοπίστηκαν επιπλέον 80 κιλά χασίς. Στη συγκεκριμένη αποθήκη είχε εντοπιστεί την περασμένη Πέμπτη το φορτηγό αυτοκίνητο μέσα στο οποίο βρέθηκαν μερικές ημέρες αργότερα οι δύο τόνοι χασίς.

Τα ναρκωτικά μεταφέρθηκαν με φουσκωτό από την Αλβανία και ξεφορτώθηκαν σε ερημική παραλία στο Λόγγο Αχαΐας. Η περιοχή δεν επελέγη τυχαία, αλλά επειδή τα μέλη του κυκλώματος γνώριζαν ότι το σύστημα ελέγχου ναυσιπλοΐας στον Πατραϊκό κόλπο βρίσκεται εκτός λειτουργίας! Οι 1.243 συσκευασίες μεταφέρθηκαν από το μήκους 10 μ. φουσκωτό απευθείας στην νταλίκα και από εκεί τα μέλη του κυκλώματος ξεκίνησαν το δρομολόγιο επιστροφής προς την Αθήνα. Κατά πληροφορίες, όλη η διαδικασία εκτυλίχθηκε υπό τα βλέμματα υπαλλήλων του τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών του ΣΔΟΕ, που είχαν αποκλείσει την περιοχή. Ωστόσο, η σύλληψη των διακινητών έγινε στα διόδια της Ελευσίνας.

Σημειώνεται ότι στο σπίτι του 29χρονου Αλβανού που φέρεται να οργάνωσε τη μεταφορά των 2 τόνων χασίς βρέθηκαν επιπλέον 600 άδειοι ασκοί μεταφοράς κρασιού. Είχαν αγοραστεί (όπως και αυτοί εντός των οποίων βρέθηκαν τα ναρκωτικά) από την Ελλάδα και επρόκειτο να χρησιμοποιηθούν για τη διακίνηση χασίς. Εκτιμάται ότι οι δύο τόνοι χασίς θα εξάγονταν σε χώρες της Δυτικής Ευρώπης μέσω εταιρείας διεθνών μεταφορών.

Κάτι αντίστοιχο είχε αποκαλυφθεί την άνοιξη του 2013. Και τότε, το ΣΔΟΕ είχε εξαρθρώσει κύκλωμα Αλβανών και Ελλήνων διακινητών που εξήγαγε στο εξωτερικό χασίς συσκευασμένο αεροστεγώς μέσα σε ασκούς μεταφοράς κρασιού. Η έρευνα για τη συγκεκριμένη υπόθεση είχε ξεκινήσει τον Φεβρουάριο του ίδιου έτους μετά τον εντοπισμό στην πόλη Κάσελ της Γερμανίας δύο φορτηγών που μετέφεραν 600 κιλά χασίς (μέσα σε ασκούς), προερχόμενα από Ελλάδα.

Σημειώνεται ότι σύμφωνα με την έκθεση του Συντονιστικού Οργάνου Δίωξης Ναρκωτικών (ΣΟΔΝ) που δημοσιεύθηκε πριν από μερικές μέρες, το 2012 κατασχέθηκαν από Αστυνομία, ΣΔΟΕ και Λιμενικό συνολικά 22,3 τόνοι χασίς. Πρόκειται για ποσότητα 67% μεγαλύτερη σε σχέση με την αντίστοιχη που κατασχέθηκε το 2011 σε όλη τη χώρα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή