Τη νέα ακαδημαϊκή χρονιά οι αποφάσεις για «αιώνιους» φοιτητές

Τη νέα ακαδημαϊκή χρονιά οι αποφάσεις για «αιώνιους» φοιτητές

1' 3" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οι πρυτάνεις εκμεταλλεύονται το… παράθυρο που άνοιξε ο υπουργός Παιδείας Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος με την τακτική του να ζητεί από το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους ερμηνεία για κάθε διάταξη του νόμου-πλαισίου 4009/11 η οποία δεν ικανοποιεί κάποια ομάδα πανεπιστημιακών. Ετσι, χθες η Σύνοδος Πρυτάνεων ζήτησε από τον κ. Αρβανιτόπουλο να απευθυνθεί στην Ολομέλεια του ΝΣΚ, αφού η αρχική γνωμοδότηση του ΝΣΚ δεν τους ικανοποίησε, καθώς δίνει τη δυνατότητα στα Συμβούλια Ιδρύματος να απορρίπτουν υποψηφιότητες πρυτάνεων.

Ειδικότερα, το συντονιστικό της συνόδου ανέφερε ότι θεωρεί ότι το συμβούλιο δεν μπορεί να απορρίψει κάποια υποψηφιότητα πρύτανη εάν το σύνολο των υποψηφιοτήτων δεν ξεπερνά τις τρεις. «Λόγω της μείζονος σημασίας των ζητημάτων, το συντονιστικό ζητεί την παραπομπή της γνωμοδότησης στην Ολομέλεια του ΝΣΚ καθώς και άμεση συνάντηση με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου».

Την ίδια στιγμή, οι πρυτάνεις μεταθέτουν για την επόμενη ακαδημαϊκή χρονιά τις οριστικές αποφάσεις για τη διαγραφή των «αιώνιων» φοιτητών, καθώς άλλωστε ο νόμος δίνει τη δυνατότητα στα ΑΕΙ να διευθετήσουν το θέμα ενδοπανεπιστημιακά, μέσω των υπό κατάρτιση Οργανισμών τους. Το συντονιστικό συμφωνεί με την αναγκαιότητα διευθέτησης του ζητήματος μόνο για τους φοιτητές που επί πολλά έτη έχουν αποδεδειγμένα εγκαταλείψει τις σπουδές τους, ενώ τονίζει ότι απαιτείται να υπάρξει ειδική μέριμνα για όσους προσπαθούν να τις ολοκληρώσουν, ιδιαίτερα στις σημερινές συνθήκες οικονομικής κρίσης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή