Μιχ. Χρυσοχοΐδης: «Οι συμβάσεις δεν αλλάζουν βάσει των συμφερόντων»

Μιχ. Χρυσοχοΐδης: «Οι συμβάσεις δεν αλλάζουν βάσει των συμφερόντων»

1' 33" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Προσχηματικά χαρακτηρίζει ο υπουργός Υποδομών, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, τα επιχειρήματα της κοινοπραξίας που κατασκευάζει το μετρό της Θεσσαλονίκης. «Οι συμβάσεις δεν μπορούν να αλλάζουν επειδή αλλάζουν τα συμφέροντα», ανέφερε, ταυτόχρονα όμως έδειξε γεφυροποιό διάθεση καλώντας όλες τις πλευρές να επιδείξουν τον καλύτερο εαυτό τους.

Ερωτώμενος από δημοσιογράφους χθες για τις εξελίξεις των τελευταίων ημερών στο μετρό της Θεσσαλονίκης, ο κ. Χρυσοχοΐδης ήταν κατηγορηματικός. «Εξελίξεις δεν υπάρχουν. Υπάρχουν προσχήματα και μάλιστα προκλητικά. Υπάρχουν δυστυχώς πάρα πολλοί παράγοντες που δεν θέλουν αυτό το έργο. Καλώ όλους τους εμπλεκομένους να επιδείξουν τον καλύτερο εαυτό τους. Γιατί αυτή τη στιγμή ο καθένας, για λόγους εγωιστικούς, για λόγους οικονομικούς, δείχνει έναν κακό εαυτό», ανέφερε.

Ωστόσο ο κ. Χρυσοχοΐδης έδειξε καλή θέληση απέναντι στον κατασκευαστή, δηλώνοντας ότι έχει εκτελέσει όλες τις εργασίες που είχαν οριστεί προ εξαμήνου. Επομένως, «οτιδήποτε τίθεται, που έχει σχέση με συμβάσεις υπογεγραμμένες μεταξύ Δημοσίου και ιδιωτών κατασκευαστών, αυτό δεν μπορεί ν’ αλλάζει επειδή αλλάζουν τα συμφέροντα. Να είναι σαφέστατο αυτό: Οι συμβάσεις είναι σεβαστές από όλους, και από το Δημόσιο και από τους ιδιώτες. Το έργο θα εκτελεστεί και θα εκτελεστεί με βάση τους κανόνες και τους ρυθμούς οι οποίοι περιλαμβάνονται στη σύμβαση και καθορίζονται από τον νόμο και τις διατάξεις του».

Εν τω μεταξύ, οι νομικές υπηρεσίες της εταιρείας Αττικό Μετρό επεξεργάζονται την απάντησή τους στην κοινοπραξία. Το πιθανότερο είναι η απάντηση να κατατεθεί τη Δευτέρα και, όπως δήλωσε προχθές στην «Κ» ο πρόεδρος της εταιρείας Αττικό Μετρό Χρήστος Τσίτουρας, το αίτημα του εργολάβου για διακοπή των εργασιών δεν θα γίνει δεκτό.

Στη Θεσσαλονίκη, πάντως, οι αντιδράσεις από τη «δήλωση διακοπής εργασιών» που υπέβαλε ο κατασκευαστής την Παρασκευή στην εταιρεία Αττικό Μετρό συνεχίζονται. Χθες ήταν η σειρά του σωματείου εργαζομένων στο έργο, που δήλωσε «ότι οι ενέργειες της αναδόχου και της εταιρείας Αττικό Μετρό αποσκοπούν αποκλειστικά και μόνον στην εξυπηρέτηση των συμφερόντων των μεγαλοεργολάβων που έχουν εμπλακεί κατά καιρούς και εμπλέκονται στο έργο».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή