526 σχολικοί φύλακες μετακινούνται στο ΕΣΥ

526 σχολικοί φύλακες μετακινούνται στο ΕΣΥ

54" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τα δύο τρίτα, περίπου, των σχολικών φυλάκων που τέθηκαν σε διαθεσιμότητα οδηγούνται σε απόλυση, σύμφωνα με τους πίνακες κατάταξης και διάθεσης, οι οποίοι δόθηκαν χθες στη δημοσιότητα από το ΑΣΕΠ. Σύμφωνα με τους πίνακες, 526 σχολικοί φύλακες εμφανίζονται να μετακινούνται σε νοσοκομεία, ενώ 1.044 παραμένουν σε διαθεσιμότητα και πρακτικά οδηγούνται σε απόλυση.

Επίσης, σύμφωνα με κοινή απόφαση των υπουργών Εσωτερικών και Οικονομικών, μειώνεται κατά 20% ο αριθμός των συμβασιούχων που θα προσληφθεί φέτος στους δήμους και τις περιφέρειες της χώρας. Συγκεκριμένα, ο μέγιστος επιτρεπόμενος αριθμός των συμβασιούχων για το 2014 στους ΟΤΑ α΄ και β΄ βαθμού ορίζεται σε 5.178 άτομα συνολικά. Οι 1.152 θα αμείβονται από τους Κεντρικούς Αυτοτελείς Πόρους, ενώ 4.026 θα απασχοληθούν στο πλαίσιο ευρωπαϊκών προγραμμάτων συγχρηματοδότησης.

Το 2013, ο μέγιστος επιτρεπόμενος αριθμός εγκρίσεων συμβασιούχων είχε διαμορφωθεί σε 5.590 συνολικά, εκ των οποίων οι 1.440 αφορούσαν χρηματοδότηση από τους ΚΑΠ, ενώ οι 4.150 συμβάσεις στο πλαίσιο ευρωπαϊκών προγραμμάτων.

Να σημειωθεί ότι η μείωση κατά 20% του αριθμού των χορηγούμενων εγκρίσεων προσλήψεων συμβασιούχων για το έτος 2014, σε σχέση με τις αντίστοιχες εγκρίσεις του έτους 2013, αποτελεί μνημονιακή δέσμευση.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή