Μικροί και μεγάλοι δίνουν ραντεβού στους αγώνες σκάκι της Chessnale

Μικροί και μεγάλοι δίνουν ραντεβού στους αγώνες σκάκι της Chessnale

1' 19" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αλματώδης είναι η ανάπτυξη που γνωρίζει το σκάκι τα τελευταία χρόνια στη χώρα μας, ιδίως στις μικρές ηλικίες. Κάθε χρόνο αυξάνεται ο αριθμός των παιδιών που ασχολούνται με το πνευματικό αυτό παιχνίδι στρατηγικής, γοητευμένα από τον συναρπαστικό του κόσμο, αλλά και από τις αλλεπάλληλες διεθνείς διακρίσεις Ελλήνων μαθητών. Θυμίζεται ότι πρόσφατα η 14χρονη Σταυρούλα Τσολακίδου από την Καβάλα αναδείχθηκε παγκόσμια πρωταθλήτρια νεανίδων στο παγκόσμιο τουρνουά νέων που διεξήχθη στο Αλ Αΐν των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων.

Η καρδιά του σχολικού σκακιού θα χτυπάει από αύριο 21 Μαρτίου έως και τις 6 Απριλίου στο Mall στο Μαρούσι, όπου διοργανώνεται για δεύτερη συνεχή χρονιά η Chessnale.

Εκεί, θα διεξαχθούν οι τελικοί σχολικοί αγώνες Αττικής, με τη συμμετοχή 700 παιδιών που διακρίθηκαν στους προκριματικούς αγώνες των σχολικών πρωταθλημάτων.

Το ενδιαφέρον, ωστόσο, δεν περιορίζεται στους μικρούς παίκτες, καθώς στην ίδια διοργάνωση θα διεξαχθούν και οι τελικοί των πανελλήνιων πρωταθλημάτων ανδρών και γυναικών, με τη συμμετοχή της σκακιστικής ελίτ της χώρας.

Παράλληλα έχουν προγραμματιστεί πολλοί αγώνες επίδειξης, όπως ένας παίκτης εναντίον πολλών (simultane) ή αγώνες χωρίς ο παίκτης να βλέπει τη σκακιέρα (blind).

Το πρόγραμμα της Chessnale Athens 2014, η οποία φέτος είναι αφιερωμένη στην πρόληψη της νόσου του Alzheimer (έχει βρεθεί ότι το σκάκι αποτελεί ασπίδα απέναντι στη νόσο), περιλαμβάνει επίσης πολιτιστικές δράσεις, όπως θεατρικές παραστάσεις, θεατρικό παιχνίδι, αφηγήσεις παραμυθιών, εικαστικές εκθέσεις, μουσικές βραδιές, ομιλίες και σεμινάρια, όλα φυσικά σε σχέση με το σκάκι.

Στα εγκαίνια της Chessnale Athens 2014 αναμένεται να δώσουν το «παρών» μεταξύ άλλων, ο πρόεδρος της FIDE (Παγκόσμια Ομοσπονδίας Σκακιού), Κιρσάν Ιλιουμζίνοφ, ο πρόεδρος της ΕΣΟ (Ελληνική Σκακιστική Ομοσπονδία) και ο αναπληρωτής πρόεδρος της FIDE, Γιώργος Μακρόπουλος.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή