Ενταση στο γραφείο του Κυρ. Μητσοτάκη

Ενταση στο γραφείο του Κυρ. Μητσοτάκη

1' 43" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ολονυκτία στο πολιτικό γραφείο του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκου Μητσοτάκη ήταν αποφασισμένοι να κάνουν χθες το βράδυ οι καθηγητές που τίθενται σε διαθεσιμότητα μαζί με το διοικητικό συμβούλιο της ΟΛΜΕ (άλλωστε ο πρόεδρός της, Θέμης Κοτσιφάκης, είναι σε διαθεσιμότητα). Το αίτημά τους ήταν ο κ. Μητσοτάκης να κάνει δημόσια δήλωση ότι δεν θα απολυθεί κανείς εκπαιδευτικός. Το οκτάμηνο της διαθεσιμότητας ολοκληρώνεται αύριο και από τους 1.845 εκπαιδευτικούς τεχνικής εκπαίδευσης που τέθηκαν σε διαθεσιμότητα τον περασμένο Ιούλιο, έχει προκηρυχθεί νέα θέση στο Δημόσιο για τους 1.261, ενώ υπάρχει δέσμευση για προκήρυξη 380 νέων θέσεων. Ετσι, μένουν 204 εκπαιδευτικοί για τους οποίους δεν υπάρχει πρόβλεψη για προκήρυξη θέσεων.

Ειδικότερα, ένταση επικράτησε χθες το πρωί έξω από το πολιτικό γραφείο του κ. Μητσοτάκη στο Παγκράτι, όταν οι συγκεντρωμένοι εκπαιδευτικοί επιχείρησαν να εισέλθουν εντός του κτιρίου. Οι άνδρες των ΜΑΤ τους απώθησαν κάνοντας χρήση χημικών. Τελικά, στο κτίριο μπήκαν 40 καθηγητές, ορισμένοι εκ των οποίων βγήκαν στο μπαλκόνι και άπλωσαν πανό με το αίτημά τους να μην απολυθούν.

Η ΟΛΜΕ διανύει σήμερα την τρίτη ημέρα απεργίας και για το θέμα της διαθεσιμότητας έχει εξαγγείλει πανελλαδική συγκέντρωση στην Πλ. Κλαυθμώνος (11 π.μ.). Πάντως, για το θέμα χθες το υπ. Διοικητικής Μεταρρύθμισης εξέδωσε εγκύκλιο, καλώντας τους εκπαιδευτικούς να υποβάλουν μέχρι σήμερα στις Διευθύνσεις Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του υπουργείου Παιδείας όπου κατείχαν οργανική ή προσωποπαγή θέση α) αίτηση για να δηλώσουν τους φορείς στους οποίους επιθυμούν να μεταταχθούν/μεταφερθούν καθορίζοντας τη σειρά προτίμησης και β) τα δικαιολογητικά που απαιτούνται για την αποτίμηση προσόντων και πιστοποιητικά που τυχόν δεν περιλαμβάνονται στα προσωπικά τους μητρώα.

Στο υπουργείο Παιδείας

Σκηνικό έντασης αναμένεται να δημιουργηθεί σήμερα και στο κτίριο του υπουργείου Παιδείας στο Μαρούσι. ΟΛΜΕ και ΔΟΕ έχουν εξαγγείλει συγκέντρωση έξω από το υπουργείο (από τις 2 μ.μ.) όπου θα πραγματοποιηθεί σεμινάριο για την επιμόρφωση σχολικών συμβούλων, οι οποίοι εκ του νόμου είναι αρμόδιοι για να συμμετάσχουν (μαζί με τους διευθυντές των σχολείων) στην αξιολόγηση των σχολείων και την ατομική αξιολόγηση των εκπαιδευτικών. «Είναι η αρχή μιας σειράς κινητοποιήσεων για το μπλοκάρισμα των διαδικασιών της αξιολόγησης και την ακύρωση των σεμιναρίων της ντροπής», ανέφερε η ΟΛΜΕ.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή