Χωρίς απρόοπτα τα «εγκαίνια» των πολυϊατρείων

Χωρίς απρόοπτα τα «εγκαίνια» των πολυϊατρείων

1' 32" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στα τέλη της επόμενης εβδομάδας εκτιμάται από το υπουργείο Υγείας ότι θα αρχίσουν να τίθενται σε κανονική λειτουργία τα πολυϊατρεία του ΠΕΔΥ, τα «εγκαίνια» των οποίων έγιναν χθες χωρίς σοβαρά απρόοπτα, αλλά με μικρές καθυστερήσεις διοικητικής φύσεως, ειδικά σε ό,τι αφορά τον ορισμό υπευθύνων (κυρίως σε μονάδες ευθύνης των Υγειονομικών Περιφερειών που καλύπτουν Πειραιά, Αιγαίο και Μακεδονία).

Οπως δήλωσε χθες στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων ο υπουργός Υγείας Αδωνις Γεωργιάδης, «όλες οι μονάδες παρελήφθησαν από τους νέους διευθυντές, ενώ η καταγραφή των υλικών εξελίχθηκε κανονικά χωρίς να καταγραφούν ζημιές». Και εκτίμησε ότι οι μονάδες θα υποδεχθούν τους πρώτους ασθενείς μετά τα μέσα της ερχόμενης εβδομάδας. Πάντως, ο χρόνος που θα τεθούν σε ουσιαστική λειτουργία τα πολυϊατρεία θα καθοριστεί με περισσότερη σιγουριά την ερχόμενη εβδομάδα και εξαρτάται από το πότε θα δημοσιευθούν στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως οι πράξεις μετάταξης του προσωπικού που δήλωσε ότι επιθυμεί να υπηρετήσει στο ΠΕΔΥ. Ειδικά οι γιατροί θα πρέπει να προσκομίσουν στις Υγειονομικές Περιφέρειες βεβαίωση διακοπής του ιδιωτικού τους ιατρείου από ΔΟΥ ή, εναλλακτικά, επικυρωμένο αντίγραφο της αίτησης διακοπής λειτουργίας του ιατρείου τους. Σε αντίθετη περίπτωση και σύμφωνα με τον νόμο, «απολύονται αυτοδικαίως». Αυτός είναι και ο λόγος για τον οποίο το υπουργείο Υγείας δεν είναι ακόμα σε θέση να γνωρίζει με ακρίβεια τον αριθμό των γιατρών που τελικά θα έχουν τα πολυϊατρεία του ΠΕΔΥ. Σημειώνεται ότι περισσότεροι από 2.300 γιατροί, εκ των περίπου 5.000 του ΕΟΠΥΥ, είχαν δηλώσει πριν από ένα μήνα ότι επιθυμούν να συνεχίσουν στο νέο σύστημα, ωστόσο δεν αποκλείεται κάποιοι από αυτούς τελικά να μην υπηρετήσουν στο ΠΕΔΥ.

Με βάση τον τελικό αριθμό των γιατρών και τις ειδικότητές τους, το υπουργείο Υγείας και οι Υγειονομικές Περιφέρειες θα προχωρήσουν σε προσλήψεις επικουρικών γιατρών και, όπως δήλωσε χθες ο κ. Γεωργιάδης, «τα κενά σε γιατρούς θα καλυφθούν το αργότερο σε έναν μήνα». Tο υπουργείο Υγείας έχει λάβει έγκριση για περίπου 1.000 προσλήψεις επικουρικών ιατρών.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή