Τρίτη ημέρα κινητοποιήσεων από τους εκπαιδευτικούς

Τρίτη ημέρα κινητοποιήσεων από τους εκπαιδευτικούς

47" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Συνεχίζουν σήμερα, για τρίτη ημέρα, τις κινητοποιήσεις τους οι εκπαιδευτικοί με νέα 24ωρη απεργία, καθώς αύριο (Σάββατο) λήγει το οκτάμηνο της διαθεσιμότητας.

Στις 11 το πρωί, η ΟΛΜΕ θα πραγματοποιήσει συλλαλητήριο στην πλατεία Κλαυθμώνος και στις 3 μετά το μεσημέρι συγκέντρωση διαμαρτυρίας, έξω από το υπουργείο Παιδείας.

Η ΟΛΜΕ, με ανακοίνωσή της, καταδικάζει «την αναλγησία των υπουργών Παιδείας κ. Αρβανιτόπουλου και Διοικ. Μεταρρύθμισης κ. Μητσοτάκη, αλλά και συνολικά της κυβέρνησης και του πρωθυπουργού κ. Σαμαρά, οι οποίοι οδηγούν στην απόλυση – σφαγή εκατοντάδες εκπαιδευτικούς της τεχνικής – επαγγελματικής εκπαίδευσης στις 22 Μάρτη».

Σήμερα λήγει η προθεσμία υποβολής αιτήσεων, από εκπαιδευτικούς που είναι σε διαθεσιμότητα, για την κάλυψη κενών θέσεων των υπουργείων Υγείας και Εργασίας.

Εξάλλου, η κατάληψη, χθες, στο πολιτικό γραφείο του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκου Μητσοτάκη στο Παγκράτι, από ομάδα εκπαιδευτικών που διαμαρτύρονταν για τις απολύσεις συναδέλφων τους, σχολικών φυλάκων και άλλων εργαζομένων που βρίσκονται σε διαθεσιμότητα, έληξε μετά από παρέμβαση του εισαγγελέα και του διευθυντή της αστυνομίας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή