Η ΟΛΜΕ ζητεί την παραίτηση Αρβανιτόπουλου

Η ΟΛΜΕ ζητεί την παραίτηση Αρβανιτόπουλου

1' 18" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

 Την παραίτηση του υπουργού Παιδείας Κωνσταντίνου Αρβανιτόπουλου ζητεί η ΟΛΜΕ, καθώς χθες ήταν η τελευταία ημέρα της οκτάμηνης διαθεσιμότητας 1.845 καθηγητών τεχνικής εκπαίδευσης και δεν είχαν δημιουργηθεί νέες θέσεις για όλους. Ετσι, θα γίνουν οι πρώτες απολύσεις εκπαιδευτικών.

Ειδικότερα, η ΟΛΜΕ χθες κάλεσε την κυβέρνηση «την ύστατη αυτή ώρα να κάνει όλες τις απαραίτητες ενέργειες ώστε να μην υπάρξει ούτε ένας απολυμένος καθηγητής». Προς τον κ. Αρβανιτόπουλο –«τον “συνάδελφο πανεπιστημιακό”, όπως συνήθως δηλώνει ο ίδιος», όπως ανέφερε η ομοσπονδία σε ανακοίνωσή της– η ΟΛΜΕ τόνισε: «Θυμηθείτε τις δικές σας δεσμεύσεις, κύριε υπουργέ. Θα επιλέξετε να είστε ο πρώτος υπουργός Παιδείας, ύστερα από 100 χρόνια, που θα υπογράψει απολύσεις εκπαιδευτικών; Σήμερα έχετε δύο επιλογές: Να μην υπογράψετε τις απολύσεις και να τοποθετηθούν όλοι οι εκπαιδευτικοί σε νέες θέσεις, αλλιώς, υπάρχει και ο δρόμος της παραίτησης».

Οπως ανέφερε στην «Κ» ο πρόεδρος της ΟΛΜΕ Θέμης Κοτσιφάκης, πρέπει να προκηρυχθούν ακόμη 204 θέσεις για να καλυφθεί ο αριθμός των 1.845 καθηγητών. Στον ίδιο αριθμό συνέκλινε και ο υπ. Παιδείας (σε συνέντευξή του στον AΝΤ1). Αντίθετα, πηγές του υπ. Διοικητικής Μεταρρύθμισης ανέφεραν ότι εκκρεμεί η κάλυψη 78 θέσεων.

Παράλληλα, χθες ΟΛΜΕ και ΔΟΕ πραγματοποίησαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο υπ. Παιδείας, όπου είχε προγραμματισθεί σεμινάριο επιμόρφωσης σχολικών συμβούλων για τη διαδικασία της αξιολόγηση των εκπαιδευτικών. Οι δύο ομοσπονδίες θεωρούν ότι τα αποτελέσματα της αξιολόγησης, με τον τρόπο που θα εφαρμοστεί, θα γίνουν το μέσον για απολύσεις εκπαιδευτικών. Ετσι, οι διαδηλωτές εμπόδισαν τους σχολικούς συμβούλους να εισέλθουν στο κτίριο, και σύμφωνα με μέλος του Δ.Σ. της ΔΟΕ εισήλθαν 20 σύμβουλοι από τους 200 που θα συμμετείχαν.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή