Συνελήφθησαν δύο φερόμενοι ως δράστες της δολοφονίας του 51χρονου στο Ηράκλειο

Συνελήφθησαν δύο φερόμενοι ως δράστες της δολοφονίας του 51χρονου στο Ηράκλειο

1' 36" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Συνελήφθησαν δύο από τους φερόμενους ως δράστες της δολοφονίας για ασήμαντη αφορμή, του 51χρονου, που έγινε χθες το βράδυ στο χωριό Αντισκάρι της Μεσαράς Ηρακλείου.

Πρόκειται για δύο άτομα ηλικίας 26 και 33 ετών, ενώ αναζητείται και τρίτος, που φέρεται εμπλεκόμενος στην υπόθεση και είναι ο 24χρονος, αδελφός του δεύτερου φερόμενου ως δράστη.

Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, οι τρεις τραυμάτισαν θανάσιμα το θύμα, με τη χρήση ποιμενικών ράβδων, για ασήμαντη αφορμή, που είχε σχέση με την παραχώρηση προτεραιότητας διέλευσης, δύο οχημάτων, στα οποία επέβαιναν το θύμα και ο 27χρονος γιος του και στο άλλο οι δύο συλληφθέντες.

Ο 51χρονος μετά την επίθεση που δέχθηκε στο κεφάλι με τις μαγκούρες μεταφέρθηκε στο Κέντρο Υγείας Μοιρών, αλλά είχε ήδη υποκύψει στα τραύματά του από τις σοβαρές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις.

Ο 26χρονος κατά την προσπάθεια της σύλληψής του επιχείρησε να διαφύγει με κλεμμένο όχημα και τελικά, μετά από καταδίωξη, συνελήφθη από άνδρες του Τμήματος Αστυνομικών Επιχειρήσεων Μεσσαράς. Ο 33χρονος συνελήφθη λίγο αργότερα. Ο τρίτος που αναζητείται, δεν συμμετείχε από την αρχή στο περιστατικό, αλλά προσέτρεξε σχεδόν ταυτόχρονα, συμμετέχοντας ενεργά στην εξέλιξή του, σύμφωνα με την ΕΛΑΣ.

Τις αστυνομικές έρευνες και την προανάκριση ενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ηρακλείου.

Στο μεταξύ, ο δήμος Φαιστού καταδικάζοντας τα κρούσματα ωμής βίας, σε ανακοίνωσή του τονίζει ότι με αφορμή «τα πρόσφατα θλιβερά γεγονότα που διαδραματίστηκαν στον Δήμο Φαιστού, η θέση της

Δημοτικής Αρχής είναι από την αρχή ξεκάθαρη, δηλώνοντας ότι καταδικάζει απερίφραστα κάθε μορφή βίας από όπου κι αν προέρχεται και θεωρεί παρά τις όποιες ενέργειες που έχουν γίνει μέχρι σήμερα, ότι θα πρέπει να τεθεί εκ νέου ως προτεραιότητα η πρόληψη, η άμεση και μόνιμη ενεργοποίηση των αστυνομικών δυνάμεων στην περιοχή της Μεσαράς».

Επίσης ζητά επιτακτικά, όπως αναφέρει, επαρκή στελέχωση σε ανθρώπινο δυναμικό σε θέματα που αφορούν τη δημόσια ασφάλεια των πολιτών, τα οποία είναι μείζονος σημασίας. Τέλος, ζητά τη μόνιμη παρουσία της Αστυνομίας σε κάθε Δημοτική Ενότητα, ώστε οι πολίτες να αισθάνονται και να είναι ασφαλείς.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή