Εξουδετέρωση βόμβας στη ΔΟΥ Κορυδαλλού

Εξουδετέρωση βόμβας στη ΔΟΥ Κορυδαλλού

1' 25" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Βόμβα μεγάλης ισχύος εξουδετέρωσαν χθες τα ξημερώματα πυροτεχνουργοί της ΕΛ.ΑΣ. έξω από τη Δ.Ο.Υ. Κορυδαλλού. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο μηχανισμός αποτελούνταν από 6 κιλά αμμωνιοδυναμίτιδας και σε περίπτωση που εκρήγνυτο θα προκαλούσε εκτεταμένες ζημιές σε ακτίνα πολλών δεκάδων μέτρων. Σύμφωνα με πληροφορίες της «Κ», η βόμβα δεν εξερράγη εξαιτίας λάθους στη συνδεσμολογία της. Εξουδετερώθηκε με ελεγχόμενη έκρηξη από κλιμάκιο του Τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών (ΤΕΕΜ) και τα υπολείμματα του μηχανισμού μεταφέρθηκαν στα εγκληματολογικά εργαστήρια για εξερεύνηση.

«Σταθήκαμε τυχεροί καθώς η βόμβα δεν εξερράγη και επομένως ο μηχανισμός παρέμεινε ανέπαφος», δήλωσε στην «Κ» αρμόδιος αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ. Η βόμβα αποτελούνταν από 6 κιλά αμμωνιοδυναμίτιδας, διαχωρισμένης σε 8 μικρές συσκευασίες (μπλε νάιλον συσκευασίες σύμφωνα με τις περιγραφές των αστυνομικών). Ο μηχανισμός ήταν ωρολογιακός, ενώ το κύκλωμα αποτελούνταν επιπλέον από μπαταρία του 1,5 βολτ και κοινό πυροκροτητή.

Του εντοπισμού της βόμβας προηγήθηκαν δύο προειδοποιητικά τηλεφωνήματα στον τηλεοπτικό σταθμό Mega και την ιστοσελίδα Zougla.gr. To πρώτο τηλεφώνημα έγινε στις 11.22 μ.μ. της Κυριακής και το δεύτερο στις 11.31 μ.μ. Και στις δύο περιπτώσεις ο άγνωστος έδωσε χρονικό περιθώριο 20 λεπτών μέχρι να εκραγεί ο μηχανισμός. Αστυνομικοί μετέβησαν στο σημείο και, κατά πληροφορίες, εντόπισαν τον μηχανισμό μέσα σε σακίδιο πλάτης στην είσοδο της ΔΟΥ Κορυδαλλού. Αρχικά, η περιοχή αποκλείστηκε και μετά την παρέλευση του χρονικού ορίου των 20 λεπτών ακολούθησε επιχείρηση του ΤΕΕΜ για την εξουδετέρωση της βόμβας. Οι αστυνομικοί προχώρησαν στην ελεγχόμενη έκρηξη 35 λεπτά μετά τα μεσάνυχτα.

Ο μηχανισμός μεταφέρθηκε στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών (ΔΕΕ) προκειμένου να γίνει προσπάθεια για τον εντοπισμό τυχόν δακτυλικού ή γενετικού αποτυπώματος του κατασκευαστή της βόμβας. Ερωτηθείς σχετικά ανώτατος αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ. δήλωσε ότι είναι πρόωρη η όποια σύνδεση της απόπειρας βομβιστικής επίθεσης με κάποια από τις ενεργές τρομοκρατικές ομάδες της χώρας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή