Σπείρα «νονών» θα έβαζε βόμβα σε νυχτερινό κέντρο

Σπείρα «νονών» θα έβαζε βόμβα σε νυχτερινό κέντρο

2' 4" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Βομβιστική επίθεση σε νυχτερινό κέντρο στην Καλαμάτα σχεδίαζαν τα μέλη κυκλώματος «νονών» της νύχτας που εξαρθρώθηκε από το τμήμα Δίωξης Εκβιαστών της Ασφάλειας Αττικής. «Εγκέφαλος» της σπείρας φέρεται 52χρονος κρατούμενος των φυλακών Κέρκυρας, ο οποίος έχει καταδικαστεί για ηθική αυτουργία στη δολοφονία 35χρονου Αλβανού και του μόλις 2,5 ετών γιου του, το 2011 στην Καλαμάτα. Πλην του 52χρονου, για την ίδια υπόθεση κατηγορούνται οκτώ ακόμη άτομα. Τα περισσότερα έχουν εμπλακεί στο παρελθόν σε ληστείες και διακίνηση ναρκωτικών.

Σύμφωνα με πληροφορίες της «Κ», από το περιεχόμενο ηχογραφημένων συνομιλιών μεταξύ των μελών του κυκλώματος προέκυψε ότι ο 52χρονος είχε δώσει εντολή για βομβιστική επίθεση εναντίον νυχτερινού κέντρου της Καλαμάτας. Το εν λόγω κατάστημα ανήκει σε ιδιώτη, που το 2011 είχε καταθέσει εναντίον του 52χρονου στο πλαίσιο παλαιότερης αστυνομικής έρευνας για υπόθεση εκβιασμού με δράστη τον έγκλειστο σήμερα «νονό». Σε υποκλαπείσα τηλεφωνική συνομιλία, ο 52χρονος ακούγεται να προτρέπει συνεργό του να προχωρήσει στον εμπρησμό του νυχτερινού κέντρου ή, σε διαφορετική περίπτωση, να χρησιμοποιήσει «καλώδιο», εννοώντας –σύμφωνα με τους αστυνομικούς– την πυροδότηση βόμβας με βραδύκαυστο φιτίλι.

Αξιωματικοί του τμήματος Δίωξης Εκβιαστών της Ασφάλειας Αττικής, μάλιστα, εξετάζουν το ενδεχόμενο ο 52χρονος να βρίσκεται πίσω από την έκρηξη μηχανισμού (Νοέμβριο 2013) στο ενεχυροδανειστήριο του παλαίμαχου ποδοσφαιριστή Τάσου Μητρόπουλου στην Καλαμάτα. Και αυτό διότι και σε εκείνη την περίπτωση η βόμβα είχε πυροδοτηθεί με «καλώδιο».

Η έρευνα της ΕΛ.ΑΣ. για τη δράση του κυκλώματος ξεκίνησε ύστερα από καταγγελία ιδιοκτητών καφετέριας στην Καλαμάτα, απευθείας στη Διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής (και όχι στην Ασφάλεια Καλαμάτας). Στο πλαίσιο της επιχείρησης, μετέβη στη περιοχή κλιμάκιο περίπου 20 αστυνομικών του τμήματος Δίωξης Εκβιαστών που, μεταξύ άλλων, βιντεοσκόπησε τις κινήσεις των «μπράβων». Οι καταγγέλλοντες δήλωσαν ότι επικοινώνησε μαζί τους ο έγκλειστος «εγκέφαλος» της σπείρας, απαιτώντας να του καταβάλουν 35 ευρώ την ημέρα για προστασία. Σε διαφορετική περίπτωση, απείλησε ότι θα ανατινάξει το κατάστημά τους. Εναντίον του 52χρονου έχουν καταθέσει επωνύμως 8 ιδιοκτήτες καταστημάτων στην Καλαμάτα.

Μεταξύ των συνεργών του 52χρονου συγκαταλέγονται ένας άνδρας που το 2003 είχε συλληφθεί για συμμετοχή σε ληστεία υποκαταστήματος των ΕΛ.ΤΑ. στην Ανδρούσα Μεσσηνίας καθώς και στενό συγγενικό πρόσωπο του δράστη της ληστείας (το 2003) σε υποκατάστημα της Τράπεζας της Ελλάδος στην Καλαμάτα με λεία πάνω από 5 εκατ. ευρώ. Σημειώνεται ότι ο 52χρονος είχε δώσει εντολή για τη δολοφονία 35χρονου Αλβανού (πρώην συνεργού του σε υποθέσεις διακίνησης ναρκωτικών) και του μόλις 2,5 ετών γιου του, το 2011 στη Μεσσήνη. Τη δεκαετία του 1980 ο φερόμενος ως «εγκέφαλος» του κυκλώματος εργαζόταν στο εξωτερικό ως κασκαντέρ («Μπιλ ο Καναδός») ντουμπλάροντας μεταξύ άλλων τον ηθοποιό Τσακ Νόρις.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή