Διαμαρτυρία κρατουμένων στις φυλακές Δομοκού

Διαμαρτυρία κρατουμένων στις φυλακές Δομοκού

50" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

  Ένταση επικράτησε τη Δευτέρα στις φυλακές Δομοκού, καθώς οι κρατούμενοι αρνούνταν να μπουν στα κελιά τους σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τη μετατροπή του σωφρονιστικού καταστήματος σε φυλακές υψίστης Ασφαλείας. Νωρίς το απόγευμα πάντως η κατάσταση εκτονώθηκε. Σε ανακοίνωση που εξέδωσαν, κάνουν λόγο για «ελληνική εκδοχή του Γκουαντάναμο», υποστηρίζοντας παράλληλα ότι «η Ελλάδα διεκδικεί ήδη την πρωτιά στις πολυετείς καθείρξεις και τα ισόβια».

Οι κρατούμενοι διαμαρτύρονται και για το νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης που προβλέπει αυστηροποίηση των αδειών για όσους κατηγορούνται μεταξύ άλλων για τρομοκρατικές πράξεις. «Με κόψιμο των αδειών στην πλειοψηφία των κρατουμένων το σύστημα δημιουργεί ανθρώπους δίχως ελπίδα. Ετσι οι φυλακές γίνονται εργοστάσιο αναπαραγωγής του εγκλήματος, καθώς ο κρατούμενος δεν έχει τίποτε να χάσει γιατί τα έχει χάσει όλα», αναφέρουν.

Τέλος προαναγγέλλουν μαζικές κινητοποιήσεις στην περίπτωση που η ηγεσία του υπουργείου Δικαιοσύνης δεν αποδεχθεί το αίτημά τους για διάλογο. Αργά χθες το απόγευμα, υπήρξε η πληροφορία ότι ανάλογα περιστατικά σημειώθηκαν και σε άλλες φυλακές της χώρας, ωστόσο υπήρξε διάψευση από πλευράς του υπουργείου Δικαιοσύνης.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή