Την ενοχή Ψωμιάδη για υπεξαίρεση 21 εκατ. ευρώ από τα ταμεία της ΠΑΕ ΑΕΚ πρότεινε ο Εισαγγελέας

Την ενοχή Ψωμιάδη για υπεξαίρεση 21 εκατ. ευρώ από τα ταμεία της ΠΑΕ ΑΕΚ πρότεινε ο Εισαγγελέας

1' 3" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Πρόταση ενοχής για όλους τους κατηγορούμενους στην υπόθεση υπεξαίρεσης ύψους περίπου 21 εκατομμυρίων ευρώ από τα ταμεία της ΠΑΕ ΑΕΚ, την περίοδο που είχε την διοίκηση ο Μάκης Ψωμιαδης, υπέβαλε στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων ο Εισαγγελέας Έδρας κ. Κατεβάτης.

Ο εισαγγελικός λειτουργός εισηγήθηκε στους Εφέτες την ενοχή τόσο του πρωταγωνιστή της υπόθεσης, Μάκη Ψωμιάδη, όσο και των συγκατηγορουμένων του, Χαρίλαου Ψωμιάδη του Γεωργίου, Χαρίλαου Ψωμιάδη του Παναγιώτη, Φιλιώς Γεωργίου και Αντώνη Κατσαρού, κατά περίσταση για τα κακουργήματα της υπεξαίρεσης, της άμεσης συνέργειας σε αυτή και της νομιμοποίησης εσόδων απο παράνομη δραστηριότητα.

Κατά την κρίση του κ. Κατεβάτη, από την πολύμηνη διαδικασία, τα έγγραφα και τους μάρτυρες προέκυψε η διάπραξη της υπεξαίρεσης καθώς όπως είπε τα χρήματα υπήρχαν στην ομάδα παρά τους περί του αντιθέτου ισχυρισμούς του Μάκη Ψωμιάδη.

Αναφερόμενος στον βασικό κατηγορούμενο, ο εισαγγελικός λειτουργός είπε πως ήταν ο πραγματικός διοικητής της ΠΑΕ ΑΕΚ, όπως άλλωστε ομολόγησε και ο ίδιος, και πως ο Χαρίλαος Ψωμιάδης του Γεωργίου υπέγραφε τις επιταγές, ενώ ο Χαρίλαος Ψωμιάδης του Παναγιωτη ήταν παρών σε συναντήσεις με τον κατηγορουμενο, εμφανιζόμενο ως εργολάβο, Αντ. Κατσαρό. Όσο για τη λογίστρια Φιλιώ Γεωργίου, ο εισαγγελέας είπε πως «ήταν μία πολύτιμος συνεργάτης και γνώριζε όσα όσα συνέβησαν προκειμένου να καλυφθεί και να τελεστεί η υπεξαίρεση».

Η δίκη συνεχίζεται την Παρασκευή με αγορεύσεις συνηγόρων.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή