Εξάρθρωση κυκλώματος παράνομης διακίνησης μεταναστών στην Ηγουμενίτσα

Εξάρθρωση κυκλώματος παράνομης διακίνησης μεταναστών στην Ηγουμενίτσα

57" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Πενήντα έξι παράνομοι μετανάστες, οι περισσότεροι από τη Συρία, εντοπίστηκαν μέσα σε δύο νταλίκες που μετέφεραν παλέτες και υφάσματα και συνελήφθησαν, αργά χθες το βράδυ στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας, στo πλαίσιο συντονισμένης επιχείρησης αστυνομικών του Τμήματος Αλλοδαπών και της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηγουμενίτσας.

Επίσης, συνελήφθησαν οι δύο Τούρκοι οδηγοί, ηλικίας 37 και 45 ετών, για τους οποίους οι αστυνομικές Αρχές εκτιμούν ότι είναι μέλη εγκληματικής ομάδας, που προωθεί μη νόμιμους μετανάστες, κρυμμένους μέσα σε φορτηγά, στην Ιταλία.

Ειδικότερα, ύστερα από αστυνομική έρευνα, εντοπίστηκαν στον Νέο Λιμένα Ηγουμενίτσας δύο νταλίκες, οι καρότσες των οποίων, όπως διαπιστώθηκε μετά από έλεγχο, έφεραν σφραγίδες τελωνείου, όμως, τα σύρματα ήταν παραβιασμένα και επιμελώς επανασυνδεμένα, προκειμένου να παραπλανηθούν οι ελεγκτικές Αρχές.

Από την προανάκριση προέκυψε ότι οι μετανάστες παρελήφθησαν από τους διακινητές λίγο νωρίτερα στο Νεοχώρι Θεσπρωτίας με τελικό προορισμό την Ιταλία, ενώ μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας, θα κατέβαλαν χρηματικά ποσά ως αμοιβές στους διακινητές.

Ακόμη, κατασχέθηκαν οι δύο νταλίκες που χρησιμοποιήθηκαν για τη μεταφορά των αλλοδαπών, χρηματικό ποσό 1.200 ευρώ και τρία κινητά τηλέφωνα. Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Θεσπρωτίας, ενώ συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό και τη σύλληψη και άλλων εμπλεκόμενων στην υπόθεση.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή