Το πλούσιο ποινικό παρελθόν του δράστη

Το πλούσιο ποινικό παρελθόν του δράστη

1' 17" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

 Βαρύ είναι το ποινικό παρελθόν του 42χρονου Ιλία Καρέλι, που τραυμάτισε θανάσιμα με μαχαίρι τον 46χρονο σωφρονιστικό υπάλληλο Γιώργο Τσιρώνη, προχθές το μεσημέρι στις φυλακές Μαλανδρίνου.

Σύμφωνα με πληροφορίες από το υπουργείο Δικαιοσύνης και την ΕΛ.ΑΣ., ο 42χρονος προφυλακίστηκε για πρώτη φορά στις ελληνικές φυλακές την 21η Οκτωβρίου 1997, κατηγορούμενος για διακεκριμένες κλοπές. Καταδικάστηκε σε ποινή κάθειρξης 16 ετών και 5 μηνών. Αποφυλακίστηκε, κατόπιν δικού του αιτήματος, την 27η Μαΐου 2006, έχοντας εκτίσει τα 3/5 της ποινής του.

Λίγους μήνες αργότερα, ωστόσο, συνελήφθη εκ νέου και οδηγήθηκε στη φυλακή. Συγκεκριμένα, στις 4 Μαρτίου 2007 κρίθηκε προφυλακιστέος, κατηγορούμενος για απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά συρροήν και ληστεία. Είχε συλληφθεί από αστυνομικούς της Αμεσης Δράσης έπειτα από ληστεία σε διαμέρισμα στο Ν. Ηράκλειο Αττικής.

Σύμφωνα με την αστυνομία, ο 42χρονος είχε τότε αποπειραθεί να στραγγαλίσει τον ιδιοκτήτη του διαμερίσματος, ενώ είχε επιτεθεί και στη σύζυγό του τραυματίζοντάς την με ένα κομμάτι γυαλί. Για την υπόθεση αυτή ο Καρέλι είχε πρωτοδίκως καταδικαστεί σε 20 χρόνια κάθειρξη, ενώ έπειτα από έφεση που είχε ασκήσει, η ποινή του είχε μειωθεί σε κάθειρξη 12 ετών και 9 μηνών. Επιπλέον, ο 42χρονος είχε καταδικαστεί σε κάθειρξη 8 ετών για ναρκωτικά από το Μονομελές Εφετείο Κακουργημάτων.

Ο Καρέλι εκρατείτο στη Β΄ πτέρυγα των φυλακών Μαλανδρίνου, όπου εκτίουν ποινές όσοι κρατούμενοι εργάζονται για τη μείωση της ποινής τους. Σύμφωνα με το υπουργείο Δικαιοσύνης,, ο 42χρονος είχε θεμελιώσει δικαίωμα να υποβάλει αίτηση αποφυλάκισης με όρους. Πράγματι, την 11η Φεβρουαρίου 2014 υπέβαλε σχετικό αίτημα, το οποίο όμως απορρίφθηκε, αφού συνεκτιμήθηκαν τα στοιχεία της προσωπικότητάς του και η συμπεριφορά του εντός της φυλακής.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή