Ολόκληρη η απάντηση της Αττικό Μετρό για τη Θεσσαλονίκη

Ολόκληρη η απάντηση της Αττικό Μετρό για τη Θεσσαλονίκη

1' 20" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Αβάσιμη, μη νόμιμη, απαράδεκτη και προσχηματική και ως καταχρηστικώς ασκηθείσα από τον ανάδοχο, για να καλύψει τις δικές του ευθύνες στη μη ομαλή πρόοδο της εκτέλεσης του έργου» χαρακτηρίζει η Αττικό Μετρό την αίτηση του εργολάβου στο μετρό της Θεσσαλονίκης για διακοπή των  εργασιών.

Στην επιστολή, που επιδόθηκε στην κοινοπραξία (ΑΕΓΕΚ, Impregilo, Ansaldo, Seli) τη Δευτέρα η Αττικό Μετρό απαντά στις επιμέρους αιτιάσεις του εργολάβου (λ.χ. για τους σταθμούς Βούλγαρη και Αγία Σοφία). Περνά στην αντεπίθεση, κατηγορώντας τον εργολάβο ότι φέρει σημαντικό μερίδιο ευθύνης για την μικρή πρόοδο του έργου. Για παράδειγμα, «η διάνοιξη των σηράγγων έχει καθυστερήσει με αποκλειστική υπαιτιότητα του αναδόχου, λόγω καθυστέρησης στην έναρξη και πρόοδο των εργασιών στο σταθμό και τη διασταύρωση Ανάληψη». Και απορρίπτει, όπως ήταν αναμενόμενο, την αίτηση διακοπής έργου.

Επίσης, σε δελτίο τύπου που εξέδωσε η Αττικό Μετρό, φθάνει στο σημείο να αμφισβητεί την επάρκεια της κοινοπραξίας:  «Στη διάρκεια του Έργου η επικεφαλής εταιρία της αναδόχου κοινοπραξίας ΑΕΓΕΚ έχει αλλάξει ιδιοκτήτες 2 φορές καταλήγοντας τελικά σε δανείστριες τράπεζες καθώς είχε αδυναμία εκπλήρωσης των οικονομικών της υποχρεώσεων που περιλάμβαναν την έγκαιρη αποζημίωση των προμηθευτών, του προσωπικού κλπ, και συνεπώς στην μη υλοποίηση των έργων στις διαθέσιμες και ελεύθερες προβλημάτων περιοχές», αναφέρει.

«Η κατασκευή του ΜΕΤΡΟ είναι έργο πολύπλοκο. Έργο που απαιτεί συνεννόηση και συνεργασία. Δεν το κάνει η ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ μόνη. Θα το κάνουν μαζί, η ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ, ο Δήμος, ο Ανάδοχος, εάν συνεργασθούν και αναλάβουν ο καθένας τις ευθύνες του, ακόμη και εάν διαφωνούν. Υπάρχουν συγκεκριμένες καθυστερήσεις που εμποδίζουν την πρόοδο του Έργου. Δεν έχει νόημα να τις απαριθμήσουμε. Χρειάζεται να τις λύσουμε», καταλήγει η ανακοίνωση.

  Ολόκληρη η επιστολή 

 

Ολόκληρη η  απάντηση της Αττικό Μετρό για τη Θεσσαλονίκη-1

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή