Με όπλα η καταδρομική «επιχείρηση» των αναρχικών στα Εξάρχεια

Με όπλα η καταδρομική «επιχείρηση» των αναρχικών στα Εξάρχεια

1' 20" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

 Κείμενο σχετικό με όσα φέρονται να εκτυλίχθηκαν το βράδυ του Σαββάτου στα Εξάρχεια αναρτήθηκε το μεσημέρι της Τετάρτης στο Athens Indymedia. Το περιεχόμενό του μοιάζει να επιβεβαιώνει μαρτυρίες αυτοπτών, σύμφωνα με τις οποίες 15 – 20 κουκουλοφόροι που έφεραν οπλισμό «απήγαγαν» δύο άτομα που βρέθηκαν να κινούνται περιμετρικά της πλατείας Εξαρχείων. Το κείμενο αναφέρει για το περιστατικό: «Σύντροφοι του αναρχικού χώρου πραγματοποιήσαμε μια πολιτική παρέμβαση στην πλ. Εξαρχείων με ένα σαφέστατο μήνυμα και πολλαπλούς αποδέχτες. Από εδώ και στο εξής δεν θα γίνεται ανεκτή οποιαδήποτε εχθρική συμπεριφορά απέναντι στον πολιτικοποιημένο κόσμο της περιοχής, τους κατοίκους της, τους κινηματικούς χώρους και τα στέκια».

Επισήμως, η ΕΛ.ΑΣ. δήλωσε πλήρη άγνοια για το περιστατικό. Mαρτυρίες, ωστόσο, αυτοπτών έκαναν από την πρώτη στιγμή λόγο για δράση ομάδας αντιεξουσιαστών με στόχο την απομάκρυνση από την πλατεία Εξαρχείων ατόμων που διακινούν ναρκωτικά. Οι ίδιες μαρτυρίες ανέφεραν ότι επικεφαλής της ομάδας ήταν γνωστός αναρχικός, στο σπίτι του οποίου αστυνομικοί είχαν εντοπίσει ένα πιστόλι σε έρευνα, το μεσημέρι της 21ης Ιανουαρίου. Σε επιστολή που είχε τότε δημοσιοποιήσει (μέσω του Athens Indymedia) ο συγκεκριμένος αντιεξουσιαστής συνέδεε την παράνομη κατοχή όπλου με τη αντιπαράθεσή του με τη «μαφία των ναρκωτικών». Εγραφε χαρακτηριστικά: «…τα τελευταία 3 χρόνια είμαι σε ανοιχτή αντιπαράθεση μαζί τους.

Οπότε θεωρώ τελείως λογικό και προφανές να οπλοφορώ για την αυτοπροστασία μου απέναντι σε όλο αυτό το ασκέρι των θρασύδειλων κουμπουροφόρων». Σχετικά με την κατοχή όπλων από τους συμμετέχοντες στα γεγονότα του Σαββάτου, τo χθεσινό κείμενο αναφέρει ότι «χρησιμοποιήθηκε για την εμπέδωση του μηνύματος σε αποδέκτες που καταλαβαίνουν, δυστυχώς, μόνο με αυτόν τον τρόπο, όπως επίσης και για την εξασφάλιση των εμπλεκόμενων αγωνιστών κατά την αποχώρησή τους».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή