Εξετάζεται το σενάριο δημιουργίας γενικευμένης αναταραχής

Εξετάζεται το σενάριο δημιουργίας γενικευμένης αναταραχής

1' 29" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το ενδεχόμενο η δολοφονία του 46χρονου σωφρονιστικού υπαλλήλου Γιώργου Τσιρώνη από κρατούμενο των φυλακών Μαλανδρίνου να συνδέεται με τη συνολικότερη προσπάθεια δημιουργίας τεταμένου κλίματος στις φυλακές εξετάζει η Δικαιοσύνη, όπως αναφέρουν δικαστικές πηγές. Χθες ο εισαγγελέας Νίκος Αντωναράκος μετέβη στις φυλακές Μαλανδρίνου προκειμένου να μπορέσει ο ίδιος -στο πλαίσιο προκαταρκτικής έρευνας- να συλλέξει στοιχεία που να επιβεβαιώνουν τον ισχυρισμό του κρατουμένου ο οποίος συνελήφθη για τη δολοφονία, ότι δηλαδή διέπραξε την πράξη του επειδή δεν του έδωσαν άδεια και του απέρριψαν το αίτημα αποφυλάκισης.

Ο εισαγγελικός λειτουργός θα αξιολογήσει τα στοιχεία που προκύπτουν από τις καταθέσεις κρατουμένων και σωφρονιστικών, συναδέλφων του θύματος. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο ίδιος ο συλληφθείς είπε στον εισαγγελέα Αμφισσας, όπου οδηγήθηκε χθες, ότι επιτέθηκε στον σωφρονιστικό επειδή δεν τον άφησαν να βγει προκειμένου να δει ζωντανή την άρρωστη μητέρα του και επειδή ο ίδιος δεν είχε αποφυλακιστεί από το 1997. «Δεν χορτάσατε τόσα χρόνια από τη ζωή μου; Από το 1997 είμαι μέσα, ακόμη συνεχίζετε και με κρατάτε. Γιατί δεν με αφήσατε να βρω ζωντανή τη μάνα μου και να φτιάξω και εγώ μια οικογένεια; Τώρα αναγκαστικά πρέπει να πάρω μια ζωή από εσάς», αναφέρει σύμφωνα με πληροφορίες και ένα σημείωμα που άφησε ο δράστης.

Ο ίδιος φέρεται να πλησίασε τον σωφρονιστικό υπάλληλο και να του επέφερε το θανάσιμο χτύπημα με αυτοσχέδιο μαχαίρι φτιαγμένο από κασόνι πόρτας. Τραυμάτισε επιπλέον έναν συγκρατούμενό του στο πρόσωπο, ο οποίος έσπευσε να βοηθήσει τον αιμόφυρτο υπάλληλο. «Ακουσα φωνές για βοήθεια και έτρεξα κάτω. Είδα το θύμα αιμόφυρτο στο πάτωμα. Του έβαλα μια πετσέτα στον λαιμό και τον τραβήξαμε με έναν κρατούμενο στον διάδρομο. Ο δράστης μάς έδωσε εκεί ένα σημείωμα, που ήταν γεμάτο αίματα», φέρεται να κατέθεσε συνάδελφος του άτυχου σωφρονιστικού. Συνάδελφοι του θύματος προσπάθησαν να περιορίσουν την αιμορραγία και να τον σώσουν, αλλά δυστυχώς δεν τα κατάφεραν.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή