Παροχή στήριξης στην οικογένεια του Γ. Τσιρώνη

Παροχή στήριξης στην οικογένεια του Γ. Τσιρώνη

1' 6" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την ενίσχυση του νομοθετικού πλαισίου ως προς τις ευνοϊκές ρυθμίσεις που προβλέπονται για τις οικογένειες των πεσόντων κατά την εκτέλεση του καθήκοντός τους εξετάζει η κυβέρνηση με αφορμή τη δολοφονία του 46χρονου σωφρονιστικού υπαλλήλου στις φυλακές Μαλανδρίνου από τον αλβανικής καταγωγής βαρυποινίτη Ιλια Καρέλι.

Σε επικοινωνία με τον υπουργό Δικαιοσύνης Χαράλαμπο Αθανασίου, ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς ζήτησε την αύξηση των ευνοϊκών ρυθμίσεων που προβλέπονται για τις οικογένειες των πεσόντων εν ώρα καθήκοντος.

Ως προς το τραγικό συμβάν στις φυλακές του Μαλανδρίνου, ο πρωθυπουργός ζήτησε από τον κ. Αθανασίου να παρασχεθεί κάθε δυνατή βοήθεια και αρωγή στην οικογένειά του.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της δικογραφίας, αιτία για τον μοιραίο διαπληκτισμό του σωφρονιστικού υπαλλήλου με τον κρατούμενο απετέλεσε η άρνηση χορήγησης άδειας στον τελευταίο, ο οποίος επιθυμούσε να επισκεφθεί τη μητέρα του που βρισκόταν σε κρίσιμη κατάσταση. «Θα πάρω μαζί μου έναν από εσάς», φέρεται να φώναξε ο Καρέλι δευτερόλεπτα πριν επιτεθεί πισώπλατα, σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, στον Γιώργο Τσιρώνη, καταφέροντάς του τρία χτυπήματα με αυτοσχέδιο μαχαίρι στην καρωτίδα.

Εν τω μεταξύ συνεχίζεται με απόφαση του διοικητικού συμβουλίου της Ομοσπονδίας Σωφρονιστικών Υπαλλήλων Ελλάδος, μέχρι την προσεχή Κυριακή, η αποχή των σωφρονιστικών υπαλλήλων στις φυλακές της χώρας από τα τακτικά επισκεπτήρια των συγγενών. Ωστόσο κανονικά θα διεξάγονται τα επισκεπτήρια των δικηγόρων, οι μεταγωγές για δίκες και προγραμματισμένες ιατρικές εξετάσεις καθώς και οι λοιπές εσωτερικές λειτουργίες.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή