Λειτουργούν τα ιατρεία του ΠΕΔΥ

Λειτουργούν τα ιατρεία του ΠΕΔΥ

1' 36" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ανοικτά για συνταγογράφηση και για εξετάσεις πολιτών είναι πλέον πολλά από τα πολυϊατρεία του ΠΕΔΥ, πρώην ΕΟΠΥΥ, που μετά τέσσερις μήνες «λουκέτου» –τρεις μήνες λόγω απεργιών και ένα μήνα λόγω μετάβασής τους στο ΕΣΥ– μπήκαν από χθες σε μια «νέα αρχή».

Προς το παρόν, οι γιατροί δέχονται χωρίς ραντεβού, καθώς δεν έχει οριστικοποιηθεί ακόμα ο αριθμός των ειδικών που τελικά θα υπηρετήσουν το ΠΕΔΥ, ούτε το ωράριό τους, προκειμένου να ενημερωθούν σχετικά οι τηλεφωνικές εταιρείες και να μπορούν να κλείνουν ραντεβού. Ωστόσο, χθες ο υπουργός Υγείας Αδωνις Γεωργιάδης, μιλώντας σε τηλεοπτικό σταθμό (Μega), εξέφρασε την πεποίθηση ότι από την ερχόμενη εβδομάδα θα ξεκινήσει και η λειτουργία των τηλεφωνικών ραντεβού, για την καλύτερη οργάνωση των παρεχόμενων υπηρεσιών.

Ανάληψη υπηρεσίας

Ετσι, στην Αθήνα, οι δύο μεγάλες μονάδες στην πλατεία Θεάτρου και στη λεωφόρο Αλεξάνδρας άρχισαν από χθες να δέχονται πολίτες – για κάποιες απλές εξετάσεις και κυρίως για συνταγογράφηση. Οπως ανέφερε στην «Κ» ο διοικητής της 1ης Υγειονομικής Περιφέρειας Αττικής, Βασίλης Κοντοζαμάνης, από χθες οι γιατροί υπογράφουν την πράξη ανάληψης καθηκόντων, λαμβάνουν τις σφραγίδες τους και αρχίζουν κανονική υπηρεσία στις μονάδες. Ο κ. Κοντοζαμάνης εκτιμά πως μέχρι τη Δευτέρα η πλειονότητα των γιατρών θα έχει υπογράψει τις πράξεις ανάληψης υπηρεσίας και επομένως θα εξυπηρετούν πολίτες και οι 24 μεγάλες μονάδες – πολυϊατρεία στην περιοχή ευθύνης της 1ης ΥΠΕ Αττικής.

Στη 2η Υγειονομική Περιφέρεια Πειραιώς και Αιγαίου, οι διοικητικές υπηρεσίες απέστειλαν σήμερα ειδοποιήσεις στους γιατρούς να υπογράψουν τις πράξεις ανάληψης καθηκόντων. Οπως ανέφερε στην «Κ» ο διοικητής της 2ης ΥΠΕ, Γιάννης Ευδοκιμίδης, οι γιατροί έχουν κληθεί να μεταβούν στην οικεία τους περιφερειακή μονάδα για να υπογράψουν τις πράξεις ανάληψης, ωστόσο, ήδη σε κάποιες μονάδες –όπως στον Πειραιά ή το Περιστέρι– έχουν αρχίσει να εξυπηρετούν πολίτες.

Το ερώτημα παραμένει όσον αφορά στον ακριβή τελικό αριθμό γιατρών που θα παραμείνουν στο ΠΕΔΥ, με δεδομένο ότι αφενός θα πρέπει να προσκομίσουν βεβαιώσεις ότι έχουν κλείσει τα ιατρεία τους, αφετέρου, εκκρεμεί η εκδίκαση των προσφυγών ορισμένων γιατρών κατά της διαθεσιμότητας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή