Ελεγχοι της ΠΝΟ σε πλοία στον Πειραιά

Ελεγχοι της ΠΝΟ σε πλοία στον Πειραιά

1' 38" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Χωρίς ιδιαίτερα έκτροπα πραγματοποιήθηκαν χθες προγραμματισμένοι έλεγχοι από κλιμάκιο της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας (ΠΝΟ) σε πλοία που επρόκειτο να αποπλεύσουν από το λιμάνι του Πειραιά. Αντικείμενο των ελέγχων ήταν να διαπιστωθεί αν οι εργαζόμενοι ναυτικοί και λοιπά μέλη του πληρώματος έχουν λάβει τα δεδουλευμένα τους, καθώς τα οικονομικά προβλήματα αρκετών ακτοπλοϊκών εταιρειών έχουν προκαλέσει σημαντικές οφειλές.

Στο στόχαστρο της ΠΝΟ χθες το πρωί βρέθηκαν πλοία των εταιρειών ΑΝΕΣ («Αγιος Νεκτάριος»), Hellenic Seaways («Ποσειδών Ελλάς»), χωρίς να διαπιστωθούν οφειλές, ενώ οι έλεγχοι συνεχίστηκαν και σε πλοία της ΝEL Lines και της ΑΝΕΚ («Κρήτη ΙΙ» και «Olympic Champion»). Σε ό,τι αφορά την ΑΝΕΚ, η ΠΝΟ έλαβε εγγυήσεις ότι το Πάσχα θα καταβληθεί μέρος των οφειλών, ενώ η πλήρης εξόφληση των δεδουλευμένων αναμένεται τον Ιούνιο.

Η ΝΕΛ (πλοιοκτήτρια εταιρεία του πλοίου «European Express») σε έγγραφη δήλωσή της προς την ΠΝΟ έκανε λόγο για επιθυμία της για την πλήρη εξόφληση των πληρωμάτων στα υπό πλοιοκτησία διαχείριση πλοία της. Μάλιστα, για τον σκοπό αυτό, εκχώρησε εγγράφως το ποσό του 1,2 εκατ. ευρώ που διατηρεί και δικαιούται να λάβει από τη συμβαλλόμενη πιστώτρια τράπεζα Millennium Bank και την καθολική της διάδοχο Τράπεζα Πειραιώς. Το ποσό αυτό έχει συμφωνηθεί μεταξύ της NEΛ και της πιστώτριας τράπεζας, σε εκτέλεση της απόφασης του Εφετείου του Βορείου Αιγαίου περί επικύρωσης της συμφωνίας εξυγίανσης της εταιρείας. Η κίνηση ικανοποίησε τα μέλη της ΠΝΟ, που χαρακτήρισαν ειλικρινείς τις προθέσεις της εταιρείας.

Σημειωτέον ότι σχετικές ανακοινώσεις εξέδωσαν τις προηγούμενες ημέρες τόσο η Minoan Lines όσο και η Attica Group. Η πρώτη ανέφερε ότι δεν έχει καμία οφειλή προς τους εργαζομένους της, όντας πάντα συνεπής. Η δεύτερη, η οποία διαχειρίζεται τα πλοία Blue Star Ferries και Superfast Ferries, τόνισε ότι ουδέποτε έχει καθυστερήσει δεδουλευμένα και δεν έχει κάποια οφειλή προς το προσωπικό της, είτε ξηράς είτε θαλάσσης.

Σημειωτέον ότι οι έλεγχοι θα συνεχιστούν και σήμερα, ενώ όπως έχει ήδη γνωστοποιήσει η ΠΝΟ, πρόκειται να συμμετάσχει στην 24ωρη πανελλαδική απεργία της ΓΣΕΕ, στις 9 Απριλίου, και τα πλοία θα παραμείνουν δεμένα στα λιμάνια.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή