Ασφαλιστικές αποζημιώσεις άνω των 6 εκ. ευρώ, στην Κεφαλονιά

Ασφαλιστικές αποζημιώσεις άνω των 6 εκ. ευρώ, στην Κεφαλονιά

48" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Θα ξεπεράσουν τα 6 εκατομμύρια ευρώ οι αποζημιώσεις της ασφαλιστικής αγοράς για τον σεισμό που έγινε τον Ιανουάριο του 2014 στην Κεφαλονιά, σύμφωνα με τη σχετική μελέτη που πραγματοποίησε η Ένωση Ασφαλιστικών Εταιριών Ελλάδος (ΕΑΕΕ).

Συνολικά δηλώθηκαν 415 ζημιές σε ασφαλισμένα κτίρια. Οι καλύψεις στις οποίες δηλώθηκαν οι περισσότερες ζημιές αφορούσαν κτιριακές εγκαταστάσεις (321 περιπτώσεις). Τα ασφαλισμένα κεφάλαια στα κτίρια στα οποία προκλήθηκαν ζημιές ανέρχονται σε 211 εκατ. ευρώ.

Ο πρόεδρος της Επιτροπής Περιουσίας της ΕΑΕΕ, κ. Ν. Βαγιακάκος σχολιάζοντας τα αποτελέσματα της μελέτης ανέφερε: «Ο πρόσφατος σεισμός της Κεφαλονιάς είχε καταστροφικές συνέπειες στις περιουσίες των κατοίκων του νησιού. Η ασφαλιστική αγορά πληρώνει πάνω από 6 εκατ. ευρώ αποζημιώσεις, αλλά δυστυχώς τα ασφαλισμένα κτίρια φαίνεται ότι είναι λιγότερο από το 10% των συνολικών κτισμάτων στην Κεφαλονιά. Είναι εξαιρετικά σημαντικό η Πολιτεία σε συνεργασία με την ασφαλιστική αγορά να προβεί άμεσα σε σχέδιο διαχείρισης και αντιμετώπισης των οικονομικών συνεπειών των σεισμών ώστε να είμαστε προετοιμασμένοι για παρόμοιες καταστάσεις στο μέλλον».

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή