ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΦΣΑ: Δεν αυξάνεται ο αριθμός φαρμακείων που εφημερεύουν

fsa-den-ayxanetai-o-arithmos-farmakeion-poy-efimereyoyn-2014471

Στη λήψη έκτακτων μέτρων για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που έχουν δημιουργηθεί από την απεργία των φαρμακοποιών προχωρά ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Αττικής.

Ταλαιπωρία και σήμερα για τους πολίτες που ψάχνουν εφημερεύοντα φαρμακεία, προκειμένου να προμηθευτούν τα φάρμακα τους, ενώ αμφίβολο είναι ότι ακόμη και όταν φθάσουν μπροστά στον φαρμακοποιό θα βρουν τα φάρμακα που χρειάζονται, καθώς παρουσιάζονται ελλείψεις.

Στο μεταξύ, όπως ανακοίνωσε o Φαρμακευτικός Σύλλογος Αθηνών "προχωρά στην ενίσχυση των ήδη εφημερευόντων φαρμακείων με ικανό αριθμό άλλων φαρμακοποιών και φαρμακευτικού υλικού, για την καλύτερη εξυπηρέτηση του κοινού", αλλά "όχι στην αύξηση των σημείων που ήδη εφημερεύουν" ενώ χαρακτηρίζει «ατυχή» τη δήλωση του αντιπροέδρου του ΦΣΑ Γιάννη Δαγρέ, σύμφωνα με την οποία αυξάνονται σε 150 από 50 τα εφημερεύοντα φαρμακεία.

Για εκβιασμό από την πλευρά των φαρμακοποιών κάνει λόγο ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης, σημειώνοντας ότι έπρεπε στην Αττική να υπάρχουν 200 φαρμακεία ως ασφάλεια, αντί για 50 που έχουν βάλει, με αποτέλεσμα την ταλαιπωρία του κόσμου.