Συγκέντρωση διαμαρτυρίας κατά της καύσης απορριμμάτων στο εργοστάσιο Τιτάν

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας κατά της καύσης απορριμμάτων στο εργοστάσιο Τιτάν

57" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας και πορεία πραγματοποίησαν κάτοικοι περιοχών της δυτικής Θεσσαλονίκης, που αντιδρούν στην καύση απορριμμάτων από τη βιομηχανία Τιτάν, στην Ευκαρπία.

Οι διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Δημοκρατίας και στη συνέχεια κρατώντας πανό και φωνάζοντας συνθήματα συγκρότησαν πορεία και μέσω της οδού Λαγκαδά κατέληξαν κοντά στον υπό κατασκευή σταθμό μεταφόρτωσης απορριμμάτων, όπου διαλύθηκαν χωρίς να σημειωθούν επεισόδια.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση που εξέδωσε το "Δίκτυο Συλλόγων και Φορέων της Θεσσαλονίκης κατά της καύσης αποβλήτων – απορριμμάτων στο ΤΙΤΑΝ", τα αιτήματα τους είναι: να ανακληθεί η άδεια καύσης απορριμμάτων που δόθηκε στον ΤΙΤΑΝ, να σταματήσει η κατασκευή του γιγάντιου ΣΜΑ Ευκαρπίας και να δημιουργηθεί νέος περιφερειακός και εθνικός σχεδιασμός με ορθή και δημόσια διαχείριση των απορριμμάτων.

“Δόθηκε άδεια στο ΤΙΤΑΝ, που βρίσκεται λιγότερο από 500 μέτρα από τα σπίτια μας, να καίει πλαστικά, καουτσούκ, υπολείμματα από τα απορρίμματα των μπλε κάδων ανακύκλωσης, υφαντικές ύλες, απόβλητα προερχόμενα από την ανακύκλωση αυτοκινήτων κλπ.Πάνω από 17 διοξίνες, ιδιαίτερα τοξικές και μέταλλα όπως ο υδράργυρος, θ’ απελευθερώνονται στην ατμόσφαιρα ανεξέλεγκτα”, αναφέρεται μεταξύ άλλων στην ανακοίνωση.

Υποστηρίζουν ότι δεν έγινε διαβούλευση για τη χορήγηση της άδειας και ζητούν από τους εκπροσώπους της τσιμεντοβιομηχανίας να χρησιμοποιήσουν φυσικό αέριο για την παραγωγή.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή