ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σε εξέλιξη η περισυλλογή 408 μεταναστών στα ανοιχτά της Κρήτης

se-exelixi-i-perisyllogi-408-metanaston-sta-anoichta-tis-kritis-2014786

 Σε 408, ανάμεσά τους 100 γυναίκες και παιδιά, ανέρχονται οι μετανάστες που επέβαιναν σε ένα παλαιό σκάφος, μήκους 32 μέτρων, το οποίο εντοπίστηκε 65 ναυτικά μίλια δυτικά της Κρήτης.

Το σκάφος εξέπεμψε σήμα κινδύνου αργά χθες το βράδυ και σήμανε συναγερμός στο Κέντρο Έρευνας και Διάσωσης του Λιμενικού Σώματος. Στο σημείο έφθασαν ένα φορτηγό πλοίο, ένα δεξαμενόπλοιο και ένα πολεμικό πλοίο των ΗΠΑ, ενώ δόθηκε εντολή να συνδράμουν ένα πλοίο ανοιχτής θαλάσσης του Λιμενικού, το οποίο απέπλευσε από τον Πειραιά και μία φρεγάτα του Πολεμικού Ναυτικού που αναχώρησε από την Πάρο. Επίσης, έχει φθάσει άλλο ένα φορτηγό πλοίο και ελικόπτερο του Λιμενικού.

Το μεσημέρι, αρκετοί από τους μετανάστες επιβιβάστηκαν στο ελληνόκτητο δεξαμενόπλοιο, προκειμένου να μεταφερθούν στο πλησιέστερο λιμάνι της Κρήτης.

Έως αυτή την ώρα, η διαδικασία μετεπιβίβασης των μεταναστών στα παραπλέοντα πλοία βρίσκεται σε εξέλιξη, ενώ η επιχείρηση συντονίζεται από το πλοίο ανοιχτής θαλάσσης του Λιμενικού Σώματος.

Εκτιμάται ότι το σκάφος με τους μετανάστες, που οι περισσότεροι είναι Σύριοι και Αιγύπτιοι, είχε τελικό προορισμό την Ιταλία.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ