Ενα πρωτότυπο ταξίδι με ποδήλατο και τρένο

Ενα πρωτότυπο ταξίδι με ποδήλατο και τρένο

1' 33" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ορθοπεταλιές με το τρένο έκαναν το περασμένο Σαββατοκύριακο περίπου 200 φίλοι του ποδηλάτου οι οποίοι πραγματοποίησαν, με τη συνδρομή της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, την πρώτη «τρενο-ποδηλατοβόλτα» στην Ελλάδα.

Η διαδρομή των φίλων του ποδηλάτου ξεκίνησε από τον σταθμό της Θεσσαλονίκης με προορισμό τον σταθμό της Βυρώνειας Σερρών και τη λίμνη Κερκίνη. Η εκδρομή διοργανώθηκε από περίπου 200 φίλους του ποδηλάτου που ξεκίνησαν προχθές από τη Θεσσαλονίκη, τις Σέρρες και το Κιλκίς και φόρτωσαν τα ποδήλατά τους στον σταθμό Θεσσαλονίκης, σε ειδικά βαγόνια-σκευοφόρους και στη συνέχεια επιβιβάστηκαν στην αμαξοστοιχία 600, η οποία τους μετέφερε στον προορισμό τους. Από εκεί κατευθύνθηκαν με τα ποδήλατά τους προς το λιμανάκι της Κερκίνης στο γραφικό χωριό Λιθότοπος, ακολουθώντας τη διαδρομή επί του ανατολικού αναχώματος της λίμνης. Στη διάρκεια της διαδρομής, οι συμμετέχοντες απόλαυσαν το μοναδικό φυσικό τοπίο με τα δεκάδες σπάνια πουλιά, τα μικρά χωριά και τις φάρμες βουβαλιών. Το συνολικό μήκος της διαδρομής που ακολούθησαν οι ποδηλάτες, με την επιστροφή στη Βυρώνεια, ήταν 51 χλμ., ενώ για τους λιγότερο «δραστήριους» ποδηλάτες υπήρχε εναλλακτική διαδρομή μήκους 18,5 χλμ.

Το μεσημέρι της Κυριακής οι ποδηλάτες επέστρεψαν στην Βυρώνεια και στον «Μεθοριακό Σιδηροδρομικό Σταθμό» του χωριού, ο οποίος έχει μετατραπεί, με ιδιωτική πρωτοβουλία, σ’ ένα παραδοσιακό καφενείο – μεζεδο – παντοπωλείο. Οι υπεύθυνοι του Σιδηροδρομικού Σταθμού είχαν ετοιμάσει ειδικά μενού για να γευματίσουν οι εκδρομείς.

Παράλληλα, έλαβαν χώρα και διάφορες δράσεις, όπως τοξοβολία, ενημέρωση και ξενάγηση στο παρακείμενο Δημοτικό Ενυδρείο, το οποίο φιλοξενεί την ιχθυοπανίδα του οικοσυστήματος Κερκίνης – Στρυμόνα, έκθεση φωτογραφίας, μουσική ψυχαγωγία κ.ά.

Καθ’ όλη τη διάρκεια της διαδρομής, τους ποδηλάτες συνόδευαν εθελοντές της ΕΠΟΜΕΑ (Επίλεκτη Ομάδα Ειδικών Αποστολών Δήμου Σιντικής), για τυχόν ανάγκη παροχής πρώτων βοηθειών καθώς και οχήματα της Ελληνικής Αστυνομίας. Το απόγευμα της Κυριακής η ομάδα των εκδρομέων επέστρεψε με την αμαξοστοιχία 601 στη Θεσσαλονίκη.

Σκοπός της εκδρομής, εκτός από την αναψυχή, ήταν η ανάδειξη της σύμπραξης τρένου και ποδηλάτου, ως εναλλακτικών και οικολογικών μέσων μετακίνησης.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή