Μητσοτάκης: «Κορυφαία προτεραιότητα η πειθαρχική ευθύνη στο Δημόσιο» – Απολύονται 77 άτομα από την ΟΣΥ

Μητσοτάκης: «Κορυφαία προτεραιότητα η πειθαρχική ευθύνη στο Δημόσιο» – Απολύονται 77 άτομα από την ΟΣΥ

1' 48" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

 «Το ζήτημα της ενίσχυσης της πειθαρχικής ευθύνης στο Δημόσιο αποτελεί κορυφαία προτεραιότητα για το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης» δήλωσε σήμερα ο αρμόδιος υπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, με αφορμή την απόφαση της διοίκησης των Οδικών Συγκοινωνιών (ΟΣΥ) να καταγγείλει τη σύμβαση και να απομακρύνει 77 υπαλλήλους της, λόγω των πλαστών εγγράφων με τα οποία προσελήφθησαν στον Οργανισμό.

Υπενθυμίζεται, ότι ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, με εγκύκλιο που απέστειλε στα μέσα Δεκεμβρίου προς όλους τους φορείς του Δημοσίου, ζήτησε, για πρώτη φορά, τον έλεγχο εγκυρότητας των πιστοποιητικών των δημοσίων υπαλλήλων.

Ο κ. Μητσοτάκης σημείωσε: «Καμιά ανοχή δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή για τις διοικήσεις που δεν προβαίνουν στους σχετικούς ελέγχους. Είναι ιδιαίτερα σημαντικό ότι η διοίκηση του μεγαλύτερου ΝΠΙΔ, των Οδικών Συγκοινωνιών, κινήθηκε με ταχύτητα και αποτελεσματικότητα και εντόπισε τις πρώτες 77 περιπτώσεις οδηγών που είχαν προσληφθεί κάνοντας χρήση πλαστών εγγράφων και καταγγέλθηκε η σύμβαση εργασίας τους. Και ο έλεγχος στην ΟΣΥ συνεχίζεται».

Επισήμανε, δε, ότι ανάλογες ενέργειες γίνονται από το σύνολο των διοικήσεων του δημόσιου και ευρύτερου δημόσιου τομέα και η όλη διαδικασία, πλέον, εποπτεύεται από το Σώμα Επιθεωρητών- Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης (ΣΕΕΔΔ).

Τέλος, υπογράμμισε ότι «η εποχή της ανευθυνότητας και της ατιμωρησίας έχει παρέλθει ανεπιστρεπτί».

Οι πρώτοι 77 εργαζόμενοι από την ΟΣΥ εντοπίστηκαν, ύστερα από ελέγχους, να έχουν καταθέσει πλαστά ή παραποιημένα πιστοποιητικά σπουδών κατά την πρόσληψη τους στην εταιρεία.

Συγκεκριμένα, στη Διαύγεια ανακοινώνονται τα ονόματα των 77 εργαζόμενων στις συγκοινωνίες που «λόγω καταγγελίας της σύμβασης βάσει σχετικών εγκυκλίων του υπ. Διοικητικής Μεταρρύθμισης (έλεγχος νομιμότητας πτυχίων , πλαστών πιστοποιητικών και λοιπών στοιχείων) διαγράφονται σήμερα 1η Απριλίου, από τη δύναμη του προσωπικού της εταιρείας.

Οι περισσότεροι από τους εργαζόμενους που αποχωρούν από την ΟΣΥ είναι κατά πλειοψηφία οδηγοί, ενώ στη λίστα με τα ονόματα υπάρχουν και ελάχιστοι τεχνίτες, φύλακες, ελεγκτές και εργάτες.

Πάντως, για δύο απ΄αυτές τις περιπτώσεις έχουν ήδη κατατεθεί ασφαλιστικά μέτρα προκειμένου να μην ισχύσουν, καθώς οι εργαζόμενοι υποστηρίζουν ότι τα πιστοποιητικά τους δεν είναι παραποιημένα, αλλά έγιναν λάθη στην εγγραφή από την επιτροπή των διαγωνισμών.

Σημειώνεται, πάντως, ότι στο τέλος Απριλίου αναμένεται να ακολουθήσουν και άλλες απολύσεις, κάποιοι κάνουν λόγο και για 250, δεδομένου ότι από τους ελέγχους που εξακολουθούν να διενεργούνται, εντοπίζονται περιπτώσεις υποβολής πλαστών ή παραποιημένων πιστοποιητικών.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή